Duurzaam en slim verwarmen

i-TRONIC: VOORSPRONG IN
INFRAROOD VERWARMING

Heb jij interesse in Gas besparen en wil je meer weten over infrarood verwarming?

Maak vrijblijvend een gratis afspraak met één van onze specialisten! Wij komen bij jou langs en geven advies op maat!

Gratis
vrijblijvend advies

Alles uit voorraad leverbaar

10 jaar Garantie op product

Meer dan 20 jaar ervaring

Besparen op energiekosten

De vele voordelen van infraroodverwarming

Slimmer, Zuiniger, Gasloos verwarmen

Ben je op zoek naar een nieuwe, efficiënte en gasloze manier van verwarmen? En wil je er de komende winter lekker warmpjes bij zitten? Infrarood verwarming is de nieuwe innovatieve oplossing om te verwarmen zonder gas. Voor particulieren en bedrijven die op een slimme en duurzame manier willen verwarmen. Zonder onnodige stookkosten. Infrarood is te vergelijken met dezelfde soort warmtestraling als de zon, maar dan zonder de bekende schadelijke UV-A en UV-B. Met de esthetische infraroodpanelen geniet je van een heerlijke warme winter zonder dat deze in de weg zitten. Je kunt de panelen aan de wand of het plafond bevestigen. En dat kun je gewoon heel eenvoudig helemaal zelf doen!

Infraroodverwarming

Thermostaat

Infrarood paneel

Infraroodverwarming bij jou thuis of op het werk?

Of je nou op zoek bent naar een nieuwe verwarming voor je woning of bedrijfspand, infraroodverwarming is in beide gevallen een efficiënte en betaalbare optie. Je kunt kiezen om de warmtepanelen aan de wand of aan het plafond te bevestigen. Ja, infrarood kan zelfs kantoorpanden en grote loodsen met een hoog plafond verwarmen. Super snel!

Gratis
vrijblijvend advies

Alles uit voorraad leverbaar
Uw gegevens worden beveiligd verzonden

infraroodverwarming is de oplossing voor jou!

CV verwarming - Vloerverwarming - warmtepomp - Infraroodverwarming

Bij het maken van de juiste keuze voor een (nieuwe) verwarming, is het belangrijk dat je een duidelijk en objectief beeld hebt van alle mogelijkheden. Want hoe weet je of infrarood verwarmen de beste optie voor jouw situatie is, woning of bedrijfspand? Daarom hebben we een overzicht gecreëerd waarin we de vier bekendste verwarmingssystemen onder de loep nemen. In dit overzicht vind je alle technische specificaties die je helpen om een goede keuze te maken.

De ideale temperatuur op het juiste moment

Warm de winter in

Met domotica of een draadloze thermostaat kun je op een slimme manier de temperatuur in elke ruimte regelen. Van woonkamer tot garage. Van badkamer tot slaapkamer. Met één druk op de knop in de app op je smartphone zet je de infraroodpanelen aan en uit. Zelfs wanneer je onderweg bent! Handig, als je bent vergeten de verwarming uit te zetten toen je vanochtend vroeg de deur uitging.

Waarom infraroodverwarming kiezen?

Infrarood verwarming is de oplossing om jouw huis of bedrijfspand zonder gas aangenaam te kunnen verwarmen. Wat maakt infrarood verwarming nou juist zo aantrekkelijk? Bij een cv-ketel, warmtepomp of vloerverwarming moet je eerst een enorme installatie aanleggen. En dat hoeft bij I-tronic infraroodverwarming helemaal niet. Alleen bij oudere woningen moet soms een aanpassing aan de meterkast gedaan worden omdat er vroeger minder groepen werden gebruikt. En je kan niet te veel panelen over dezelfde groep laten lopen i.v.m. de belasting.

CV-ketel

Waterleidingen aanleggen voor de radiatoren. Gaten boren in de muren en vloeren voor het plaatsen van de verwarmingsleidingen naar de radiatoren. En deze leidingen isoleren om het warmteverlies onderweg te beperken. Daarna de gasketel plaatsen en de gasleidingen en het rookafvoerkanaal en pas daarna heb je een werkend verwarming systeem op duur aardgas wat eerst een enorme investering vergt door materiaal en de vele manuren. En cv-ketel is eigenlijk door de moderne technieken van heden ten dage van infrarood volledig ingehaald.

Warmtepomp

Bij een warmtepomp wordt meestal 1 deel van het systeem in de woning geplaatst en 1 deel buiten aan de gevel of op het dak. Slangen die de koelvloeistoffen van binnen naar buiten transporteren komen in huis in de warmtepomp waar een compressor de buitenwarmte er uit haalt met als resultaat warm water wat via dezelfde leidingen naar de radiatoren of vloerverwarming leidingen wordt getransporteerd. Dus ook verlies tijdens het transport van het opgewarmde water. De compressor in een luchtwarmtepomp gebruikt erg veel energie, dat is een groot nadeel aan dat systeem. Je hebt dus eigenlijk verplicht zonnepanelen nodig om die energiebehoefte rendabel te kunnen maken.

Vloerverwarming nieuwe woning

Bij vloerverwarming in een geheel nieuwe woning kan je de waterslangen op netten of in klik platen vastleggen en daarna het geheel ingieten in een zandcement dekvloer zodat de vloer 1 geheel wordt. Afhankelijk van de dikte van de vloer plus de daarop gelijmde tegels zal de verwarming traag of wat sneller kunnen opwarmen. Echter vanaf de CV ketel of de Warmtepomp lopen er ook waterleidingen die onderweg verlies geven. Hier heb je bij infraroodverwarming compleet geen hinder van. de warmte wordt pas gemaakt op de plaats waar jij de warmte graag wilt hebben.

Vloerverwarming bestaande woning

Heb je een bestaande woning dan worden de warmwater slangen in de reeds bestaande betonvloer in gefreesd. Pas daarna worden daarover de tegels gelijmd. Omdat dit vaak bij woningen gebeurd die al wat ouder zijn ontbreekt vaak de isolatie in de ondervloer waardoor het rendement een stuk lager is. Achteraf de vloer van onderuit met schuim laten na isoleren kan het rendement wel verbeteren maar het wordt nooit zo goed als bij een nieuwbouw woning. De vloer niet van onderuit isoleren is geen optie je verliest dan zoveel warmte aan de onderkant dat het in huis amper warm wordt.

Infraroodverwarming

Bij infraroodverwarming geef je de binnenmaten en de hoogte van het plafond op van het vertrek, wij bepalen voor jou netjes het aantal infraroodpanelen dat je zelf gemakkelijk kunt installeren. Uiteraard kunnen wij de installatie ook netjes compleet voor jou regelen. Of je laat de installatie uitvoeren door jouw eigen installateur, net wat jij prettig vindt. Je plaatst de panelen aan het plafond of aan de muur en plugt de 220 volt stekker in de draadloze wifi switch en sluit die op 220 volt aan. Daarna hang je de draadloze wifi thermostaat op en regelt die in via de handleiding naar jouw persoonlijke wensen. Geen buizen aanleggen, geen gaten door muren of vloeren boren en geen CV-ketel of warmtepomp nodig. Geen verlies door warm water wat via buizen getransporteerd moet worden. Je krijgt de warmte precies op de plaats waar jij de warmte hebben wilt. En infraroodverwarming geeft geen tocht omdat het niet de lucht opwarmt maar jou!

Het mooie van Infraroodverwarming

Je hebt alleen stroom nodig en een draadloze thermostaat. Als je de warmte van jouw woning in 1 handomdraai wilt kunnen regelen kies je voor domotica die je kunt bedienen via je telefoon. Ga je plotseling weg en wil je de temperatuur gauw even wat bijstellen dan is dat geen enkel probleem.

Infraroodverwarming voor iedere ruimte

Nu je de voordelen van infraroodverwarming kent ten opzichte van traditionele verwarmingsmethodes en alternatieven kun je na gaan denken waar je infraroodverwarming wilt gaan gebruiken. Onze I-tronic panelen zijn geschikt voor gebruik in elke kamer, denk hierbij bijvoorbeeld aan: 


Heb je toch nog vragen over onze producten? Wij vertellen je graag meer, neem vooral contact op bij vragen. 

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op

Uw gegevens worden beveiligd verzonden

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring