Infrarood verwarming Drenthe

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en installeren van infraroodpanelen in onder andere de provincie Drenthe. Onze showroom is te bezoeken in Beilen waar alle infraroodpanelen met elkaar vergeleken kunnen worden en jij advies kunt krijgen van experts die 6 dagen per week voor jou klaarstaan. Ook is het in de gehele provincie Drenthe mogelijk om een expert langs te laten komen voor vrijblijvend advies over welk infraroodpaneel het beste bij jouw situatie past. Dankzij onze professionals kunnen wij de montage voor jou uit handen nemen en stellen we hem op de juiste manier in. Wil je het liever zelf monteren? De infraroodpanelen zijn zo gefabriceerd dat het zeer eenvoudig is om ze zelf te monteren.

infrarood paneel Drenthe
Infrarood verwarming woonkamer

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een techniek waarbij via infraroodpanelen warmte wordt uitgestraald via de lange golf, met andere woorden stralingswarmte. Zelf voel je een gedeelte van deze stralingswarmte vanuit de infraroodpanelen, maar de meeste stralingswarmte wordt opgeslagen door de muren, vloer en objecten in een ruimte. Infrarood verwarming wordt ook wel vergeleken met een open haard of zonlicht. Door middel van kolen en hout worden de muren van een open haard opgewarmd, nadat het hout en de kolen niet meer branden heb je nog wel urenlang profijt van de warmte. Dit komt omdat de muren van de open haard nog de warmte uitstraalt. Vergeleken met andere verwarmingstechnieken is infrarood verwarming een gezonde manier van warmte creëren. Omdat de lucht niet wordt verwarmd, ontstaat er geen tocht. Hierdoor wordt minder stof verplaatst wat positief is voor mensen met astma, bronchitis en allergieën.

Infrarood verwarming voor de zakelijke en particuliere markt in Drenthe

Wij leveren infrarood verwarming aan zowel zakelijke klanten als aan particuliere klanten in Drenthe. Afhankelijk van of je een particulier of zakelijke klant bent, adviseren we verschillende infraroodpanelen. 

Infrarood verwarming zakelijk

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van infraroodpanelen aan de zakelijk markt. Voor kantoorpanden wordt geadviseerd om gebruik te maken van de i-Tronic Smart panelen, deze panelen zijn leverbaar tot 1100 watt. Voor bedrijfspanden met hoge plafonds wordt aangeraden om te kiezen voor de i-Tronic Power panelen, deze infraroodpanelen zijn leverbaar tot 2300 watt en kunnen warmte uitstralen tot 25 meter.

Infrarood verwarming particulier

Voor de particuliere markt bieden wij de i-Tronic Smart panelen aan. Dit zijn stijlvolle infraroodpanelen met een dikte van 1 centimeter dat in ieder interieur past. De i-Tronic Smart infraroodpanelen zijn energiezuinig en vereist geen onderhoud. Ze zijn daarnaast makkelijk zelf te installeren.

Infrarood verwarming voor iedere ruimte

Infrarood verwarming is geschikt voor alle ruimtes. Het enige waar rekening mee moet worden gehouden is dat een infrarood verwarming niet in een vochtige ruimte geplaatst mag worden, zoals in een badkamer. Let hierbij ook op bij plaatsing in keukens, in verband met vocht dat vrij komt bij het koken. 

Soorten infrarood verwarming

Er zijn twee varianten van infrarood verwarming, namelijk de korte golf infrarood verwarming en de lange golf infrarood verwarming. Beide hebben hun voor- en nadelen.

Korte golf infrarood verwarming

Korte golf infrarood verwarming geeft na inschakeling van het infraroodpaneel direct warmte af. Alleen het deel van de ruimte waar het infraroodpaneel zich bevindt, wordt opgewarmd. Als je op zoek bent naar plaatselijke verwarming, zijn deze infraroodpanelen ideaal. Ook in het geval dat je veel kleine kamers heeft die verwarmd moeten worden, kunnen korte golf infrarood verwarming een uitkomst bieden.

Lange golf infrarood verwarming

Lange golf infrarood verwarming maakt lange golf infrarood stralen dat aanvoelt als zachte wellness warmte. Vergeleken met de korte golf duurt de opwarmtijd van de lange golf langer. De lange golf infrarood verwarming warmt als eerste de muren, vloer en objecten op wat vervolgens wordt uitgestraald naar de omgeving. Dit heeft als voordeel dat de uitstraling van de warmte veel natuurlijker is. Nog een voordeel is dat een groot deel van de ruimte wordt verwarmd, in plaats van alleen een deel ervan. Wil je graag een ruimte volledig verwarmen? Dan kan lange golf infrarood verwarming een uitkomst bieden.

Locatie infraroodpaneel

Een infraroodpaneel kan zowel aan de muur als aan het plafond worden opgehangen. Hieronder leggen we de verschillen uit.

Plafond

De meest geschikte locatie om een infrarood verwarming te plaatsen is aan het plafond, omdat het infraroodpaneel de warmte naar beneden uitstraalt. Hierdoor komt het grootste gedeelte van de warmte in de objecten, vloer en muren terecht wat vervolgens uitgestraald kan worden naar de omgeving. Zo kun je het meeste rendement uit uw infraroodpanelen halen.

Muur

Wanneer een infraroodpaneel aan de muur wordt opgehangen verliest het ongeveer 30 procent rendement ten opzichte van wanneer het infraroodpaneel aan het plafond wordt opgehangen. Daarom wordt altijd geadviseerd om een infraroodpaneel aan het plafond op te hangen.

De voordelen van infrarood verwarming

Een infrarood verwarming biedt enkele voordelen. Zo is de aanschafprijs van een infraroodpaneel goedkoper dan een cv-ketel of warmtepomp. Daarnaast voelt de warmte van een infraroodpaneel aangenamer aan dan een CV-verwarming of hete lucht verwarming, omdat eerst de objecten worden opgewarmd en dit vervolgens wordt uitgestraald naar de omgeving. Dit heeft als voordeel dat er geen tocht plaatsvindt. Als laatste vereist infrarood verwarming geen onderhoud wat bijdraagt aan lagere kosten.

Kosten van infraroodpanelen in Drenthe

De prijzen van infraroodpanelen kunnen bij verschillende aanbieders variëren. De prijzen kunnen variëren tussen de €299 en €1359. De reden voor de grote verschillen in prijzen heeft te maken met verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte van de panelen, de wattage en de algehele kwaliteit. Lagere kwaliteit infraroodpanelen zullen een lager rendement hebben dan kwaliteit infraroodpanelen, en dus meer energiekosten hebben. De goedkoopste infraroodpanelen zijn dus niet altijd de beste panelen. Na de aanschaf ben je alleen nog kosten kwijt aan energiekosten, wat lager is dan de kosten van een cv-ketel. Bij infraroodpanelen zijn daarnaast geen onderhoudskosten van toepassing, omdat ze onderhoudsvrij zijn.

Bestel infrarood verwarming in Drenthe

Wil je meer advies over infrarood verwarming of heb je vragen over onze infraroodpanelen? Bekijk ons assortiment of neem contact op met ons team. Wij adviseren je graag.

Levertijd in Drenthe

We leveren de infraroodpanelen in onder andere de provincie Drenthe, de levertijd hiervan bedraagt gemiddeld 2 tot 3 weken. In enkele gevallen kan dit langer duren vanwege het tekort aan grondstoffen.

Montage in Drenthe

De infraroodpanelen zijn zo gefabriceerd dat het monteren hiervan zeer eenvoudig is. Wil je het monteren liever door een professional laten doen? Infraroodverwarming-specialist.nl heeft opgeleide professionals die de montage graag voor jou uit handen neemt. Bovendien stellen onze professionals het infraroodpaneel op de juiste manier in waardoor je optimaal kunt genieten van de warmte van een infraroodpaneel.  

Wie levert de beste infrarood panelen in Drenthe? 

De infrarood verwarming specialist, de naam zegt het natuurlijk al levert de beste infrarood panelen in Drenthe. Wij letten voor u als klant erg op het rendement, de kwaliteit en de levensduur van een paneel. Infrarood panelen zien er allemaal hetzelfde uit maar er kan maar 1 paneel echt de beste zijn. i-Tronic panelen en Redwell panelen zijn absoluut de beste infrarood panelen. Het voordeel van i-Tronic ir panelen is dat ze in Nederland worden gemaakt en daardoor 50% goedkoper zijn. Redwell panelen worden via een Duitse importeur uit Oostenrijk gehaald en zo via een Nederlandse partij in de markt gezet deze tussenschakels maken deze panelen aanzienlijk duurder. Wij kunnen ook Redwell panelen leveren maar als u de prijs en de kwaliteit met elkaar vergelijkt dan is i-Tronic het beste infrarood paneel wat in Drenthe verkrijgbaar is. En u zult snel merken tijdens het gebruik dat u met i-Tronic echt de beste infrarood verwarming van Drenthe hebt. Aanschaf is 1 maar mooie verbruikscijfers daar heeft u jaren plezier van. 10 jaar product garantie, zodat u weet dat het goed zit!

Infrarood verwarming Assen

Infrarood verwarming Borger

Infrarood verwarming Gieten

Infrarood verwarming Westerbork

Infrarood verwarming Zuidlaren

Infrarood verwarming Hoogeveen

Infrarood verwarming Meppel

Infrarood verwarming Beilen

Infrarood verwarming Tynaarlo

Infrarood verwarming Vries

Infrarood verwarming Norg 

Infrarood verwarming Roden

Infrarood verwarming Leek

Infrarood verwarming Eelde

Infrarood verwarming Coevorden

Infrarood verwarming Ruinen

Infraroodverwarming Havelte

Infraroodverwarming Diever

Infrarood verwarming Dwingeloo

Infrarood verwarming Nieuw Buinen

Infrarood verwarming Emmen

×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring