Infraroodpanelen met wifi

Het is mogelijk om de temperatuurregeling van een infraroodpaneel via wifi te doen. #

Zo hoef je geen thermostaat draden te trekken en wordt het installeren gemakkelijker. Let op: kies altijd voor een externe wifi besturing, heb je een infraroodpaneel met een wifi besturing geïntegreerd in het infraroodpaneel dan kan je als de wifi switch stuk gaat het hele paneel vervangen (reparatie is vaak te kostbaar). Heb je een wifi thermostaat met externe switch dan kan je simpel de switch module verwisselen en is het systeem weer gewoon bruikbaar.

Hoe werkt wifi bij een infraroodpaneel. #

Je het een draadloze thermostaat of een i-Pad / Samsungpad met wifi en bij ieder infraroodpaneel zit een wifi ontvanger die het infraroodpaneel kan besturen. Zo kan je keurig de temperatuur per vertrek netjes regelen en simpel bijsturen. Erg handig als je plotseling  een weekendje weg gaat want dan stel je draadloos met 1 druk op de knop de infraroodverwarming naar bijv. 7 graden. Kom je dan na het weekend weer thuis dan is je woning snel weer op temperatuur, of je kan zelfs onderweg via je telefoon als je domotica gebruikt je infraroodverwarming al bijsturen zodat je woning warm is als je thuis arriveert.

Wifi signaal heeft geen last van de infrarode warmte frequentie #

Het mooie van infraroodpanelen met wifi is dat het signaal van de draadloze thermostaat niet gestoord wordt door de infrarode warmte van de panelen. Dit kan bij infraroodsturing zoals bij de meeste televisie afstandsbedieningen wel gebeuren en dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Wifi is daarom een veilige en betrouwbare manier om het signaal van de draadloze thermostaat naar je infraroodpaneel switch in de woning / bedrijfspand te sturen.

Je hoeft geen batterij in je wifi ontvanger te vervangen #

De wifi ontvanger bij je infraroodverwarming zit gewoon aangesloten op 220 V. Dit zorgt er voor dat je niet een batterij bij je wifi ontvanger hoeft te vervangen dit verhoogt enorm het gebruik comfort. Wel zul je 1 keer per 2 jaar de batterij in de draadloze thermostaat moeten vervangen, of opladen maar dat is maar een kleinigheid. Heb je de thermostaat via een adapter aangesloten dan is zelfs dat niet nodig. Zo zie je dat door het gebruik van wifi bij een infraroodverwarming het gebruik super simpel is geworden.

Je kan meerdere infraroodpanelen met wifi aan 1 thermostaat koppelen #

Simpel het infraroodpaneel omhangen aan het plafond en de stekker in de switch stoppen en daarna in een 220 volt aansluiting volstaat. Je leert simpel de draadloze switch aan op de thermostaat en het paneel is geïntegreerd in de bediening van de thermostaat. Daarna de thermostaat voorzien van de verwarmingstemperatuur en de tijden die jij graag wilt en het systeem is al klaar voor gebruik. Wil je omdat een bepaalde zone extra verwarmt, dient te worden een extra infrarood paneel aansluiten? Plaats dan gewoon dat extra paneel en sluit in dezelfde volgorde als hier boven genoemd de extra switch aan op 220 volt. Even de switch aanleren en ook het extra paneel is gewoon bedienbaar via de draadloze thermostaat. Zo zie je hoe gemakkelijk infrarood verwarming werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring