Infrarood verwarming woonkamer

Met infrarood verwarming woonkamer kan je op een slimme manier gas besparen. Door de CV thermostaat wat lager te zetten. En tegelijkertijd de plekken waar je veel tijd doorbrengt bij te verwarmen met infrarood. Je hoeft geen extra gasheater of CV-ketel aan te schaffen. Simpelweg twee infrarood panelen in je woonkamer plaatsen bij de zithoek. En twee aan weerszijde van de eettafel is bij de meeste woningen voldoende. Zo bespaar je als particulier gelijk op je gasrekening en heb jij het in je woonkamer toch aangenaam verwarmt.

persoonlijk advies aan huis ?

Vrijblijvend advies op maat aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze expert.
 

aangename warmte in huis met infrarood

Wie aan infrarood in de woonkamer denkt. Denkt snel aan gezellige avonden voor de tv met het gezin. Aan donkere dagen rond Kerst. Of regenachtige koude dagen wanneer je liever thuisblijft. Je wilt er dan aangenaam bijzitten zonder gedoe met tocht. En vooral geen kostbare verwarming of warmte die traag op gang komt. Infrarood verwarming is te vergelijken met de warmte van de zon. Zo lekker warm dat je zelfs het gevoel krijgt alsof je aan het zonnen bent op het strand. Infrarood panelen in de woonkamer is de modernste manier van verwarmen waar steeds meer mensen voor kiezen.

Waarom kiezen voor Infrarood in de Woonkamer

Duurzaam, aangenaam, functioneel én stijlvol. We hebben het over de infrarood panelen van i-TRONIC. Hiermee geniet je de hele winter van een heerlijk warm thuisgevoel. Je kunt de panelen aan het plafond monteren of aan de wand. De dunne warmte panelen zijn ontwikkeld met de modernste technieken en vallen amper op. Zo wordt met een infrarood kachel je woonkamer verwarmen een nieuwe vorm van kunst. Beter, mooier en zuiniger dat wil iedereen in de woonkamer. Wil jij ook alles weten over infrarood verwarming aanschaf en gebruik?

Nog meer voordelen om te kiezen voor IR verwarming in de woonkamer van i-Tronic: 

 • I-Tronic levert 98% infrarood warmte (2 % convectie warmte)
 • 10 jaar garantie
 • Zeer hoog rendement
 • Deskundig advies
 • Ultra plat (Smart-line)
 • Geen glas (dus geen kans op glasbreuk)
 • Premium product ontwikkeld en geproduceerd in Nederland
 • 24 uur service dienst voor klanten.

Waar infrarood panelen plaatsen in de woonkamer?

Waar plaats je het beste infraroodpanelen? Je hebt keuze uit het plafond of de wand van je woonkamer. Beide komen met hun eigen voordelen. Het plaatsen is eenvoudig uit te voeren met onze handleiding plus technische tekeningen. Maar je kunt de montage en installatie ook uitbesteden aan onze ervaren monteurs. Moet je rekening houden met aanpassingen in huis? Meestal niet! In sommige gevallen maken we een gleufje in de muur omdat we een extra voedingskabel moeten aanleggen. Maar meestal gebruiken we een bestaande voedingsbron. Bij oudere woningen moet er soms een extra groep in de meterkast aangelegd worden. Dit doen onze mensen niet dit, laten wij door een installateur uitvoeren.

Bij verwarmen van eettafel of zithoek

Doorgaans zijn er twee plekken in de woonkamer die vaak worden verwarmd met infrarood panelen; de eettafel en de zithoek.

Bij verwarmen van de eettafel

Voor het bij verwarmen van de eettafel in de woonkamer hebben we een aantal praktische tips op een rij gezet:
 • Plaats geen infrarood paneel recht boven de tafel, daar hangt immers meestal een lamp.
 • Bij plaatsing van een infrarood paneel boven de tafel verwarmt u de tafel. Onder de tafel wordt het op die manier dus niet warm.
 • Voor het bij verwarmen van de eettafel kiezen wij in de meeste gevallen voor het plaatsen van twee panelen. Aan weerszijde van de tafel 1 ter hoogte van de stoelen of iets er achter.

Bij verwarmen van de zithoek

 • Een ander deel van de kamer waarvoor vaak wordt gekozen voor infrarood verwarming is de zithoek. Vaak in de buurt van de televisie.

  Hier breng je waarschijnlijk relatief veel tijd door en is daarom heel geschikt om te verwarmen met infrarood panelen. We hebben een aantal praktische tips op een rij gezet:
 • In de meeste gevallen is het plaatsen van twee 750 watt panelen voordeliger dan één 1100 watt paneel. Hoe hoger de temperatuur van het paneel des te hoger het stroomverbruik. Daarnaast is de verdeling van de warmte bij twee panelen veel behaaglijker.
 • Bij plaatsing van meerdere panelen verwarm je een wat grotere zone.


Hoe zit het met de aansluiting van infrarood verwarming?

Ben je bang dat je met de keuze voor infrarood veel aanpassingen in je huis moet doen? Dan hebben we goed nieuws. De infraroodpanelen kunnen eenvoudig aangesloten worden op een bedrade huisthermostaat. Maar nog mooier je kunt de panelen ook besturen met een draadloze wifi thermostaat of Domotica (smart home). Zodat je de verwarming slim kunt afstellen op jouw leef ritme. Aan-of afwezigheid en specifieke temperatuur behoeftes per ruimte. En dat alles met één druk op de knop in de app op je smartphone. Infrarood maakt de combinatie van verwarmen met smart oplossingen werkelijkheid. Hierdoor wordt via infrarood het verwarmen van de woonkamer niet alleen makkelijker, maar ook efficiënter.

persoonlijk advies aan huis ?

Vrijblijvend advies op maat aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze expert.
 

Extra besparen op stookkosten met infrarood verwarming in de woonkamer

Infrarood kan warmte energie verliezen via ramen (en deuren met glas) in de woonkamer. Zonde! Maar dit kunt u gemakkelijk voorkomen. Door een onzichtbare (infrarood werende folie) op het glas aan te brengen. Zo blijft de warmte ‘s winters waar het moet blijven: binnen. Tegelijkertijd houdt de infrarood werende folie de warmte van de zon zomers buiten. En de warmte die je niet in huis krijgt, hoef je in de zomer ook niet te koelen. Dus een airco is vaak overbodig. De infrarood werende folie is geen dure maar wel een zinvolle investering. Waar je zowel in de koude winter, als in de warme zomermaanden veel profijt van hebt.

 

Infrarood woonkamer

Hoe kan ik snel mijn woonkamer verwarmen?

Binnen 10 minuten genieten van een aangename temperatuur in de gewenste ruimte, zoals de woonkamer? Dit kan met infrarood verwarming. De panelen bestaan uit aluminium en zijn ultradun en daardoor snel op temperatuur. Op het aluminium hebben wij een speciale coating geplaatst die ervoor zorg dat de infraroodpanelen hun hoge rendement krijgen. Dit maakt de i-Tronic Smart panelen juist zo geliefd.

Infrarood verwarming voor iedere ruimte

Je kent inmiddels de voordelen van het verwarmen van jouw woonkamer met infrarood verwarming. Wist je dat je iedere ruimte met infrarood verwarming kunt verwarmen? Denk bijvoorbeeld aan: 

Toch nog vragen over onze producten? Wij vertellen je graag meer, neem vooral contact op bij vragen.

×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring