Infrarood verwarming op het plafond

Heb je onvoldoende ruimte in je woning of bedrijfspand om de infrarood panelen aan de wand te plaatsen? Denk dan eens aan het plaatsen van infrarood panelen aan het plafond. Infrarood verwarming aan het plafond geeft 30% meer rendement vergeleken met infrarood verwarming aan de wand.

Infrarood verwarming zitkamer

Waarom kiezen voor infrarood panelen aan het plafond?

Je kunt een infrarood verwarming paneel eenvoudig aan het plafond bevestigen in een ruimte waar je veel verblijft. Dit is handig als je een specifieke kamer in je huis of kantoor wilt verwarmen en is ook geschikt als hoofdverwarming. De warmte panelen zitten strak op het plafond en zijn nauwelijks zichtbaar. CV-radiatoren nemen veel meer ruimte in beslag en zijn overbodig geworden. Hierdoor ben je ook verlost van stofnesten.

Buizen en waterleidingen aan de wanden zijn ook verleden tijd. Je kunt de infrarood verwarming ‘s winters uitschakelen zonder dat de radiatoren bevriezen of de waterleidingen knappen. Het is een goedkopere oplossing dan steeds duurder wordend aardgas en ideaal voor het verwarmen van kleine ruimtes. Bovendien is het stil, in tegenstelling tot een warmtepomp die altijd bromt of resoneert. Sommige mensen vervangen hun warmtepomp na 3 maanden omdat ze de brom niet kunnen verdragen.

De voordelen van infrarood plafondverwarming:

Er zitten meerder voordelen aan infrarood plafondverwarming. Namelijk de volgende voordelen:

 • Lange levensduur
 • Goed voor het milieu
 • 10 jaar productgarantie
 • Draadloos te bedienen via WiFi
 • Zeer hoog rendement (30% meer dan aan de wand)
 • Onderhoudsvrij
 • Goedkoper dan aardgas
 • Lange golf infrarood warmte, geen confectie warmte (confectie betekent lucht opwarming)
 • Je kunt de verwarming in de winter uitzetten (er zit geen water in de infrarood verwarming).
 • Infrarood verwarming zorgt voor een betere doorbloeding 

Welke infrarood verwarming is het beste voor plafond?

Wij hebben meerdere soorten en maten infrarood panelen die aan of in het plafond gemonteerd kunnen worden. i-Tronic 60-60 cm panelen passen in de standaard systeemplafonds. Heb je een systeem plafond met 120-60 cm formaat? Ook daarvoor is een i-Tronic paneel exact op maat beschikbaar. Wil je voor een zeer luxueuze uitstraling gaan dan kun je voor het i-Tronic 105-105 cm paneel kiezen. Dit model heeft een groter oppervlakte met iets meer vermogen en geeft je kantoor een luxe uitstraling.

De i-Tronic 60-60, de 120-60 en de i-Tronic 105 -105 kunnen eenvoudig aan of in het plafond worden geplaatst. Deze panelen zijn geschikt om tot een hoogte van 4 meter te gebruiken. 

Welke infrarood verwarming voor een hoog plafond?

Heb je een bedrijfspand met een plafond tot een hoogte van 18 meter dan zijn daar speciaal de i-tronic Power panelen; i-Tronic Power 1300 wat en i-Tronic 2300 wat. De ideale oplossing om hoge gebouwen goed te kunnen verwarmen op de plaats waar u dat wilt,onder dat u gas/aardgas nodig heeft. Deze infrarood panelen zijn speciaal ontwikkeld voor ruimtes met een hoog plafond zoals, bedrijfspanden en loodsen, monumentale panden en kerken. 

Met infrarood verwarming hoef je geen gas te gebruiken en dus geen gasleidingen aan te leggen, en heb je ook geen gasheater of CV-ketel nodig. Dit betekent dat je direct flink op de installatiekosten kunt besparen. Veel bedrijven profiteren nog meer door het te combineren met zonnepanelen op hun dak. Je produceert je eigen warmte zonder gasrekening, wat de winst voor jou verhoogt.

Waarom kiezen voor i-Tronic plafondverwarming?

 • I-Tronic levert 98% infrarood warmte (2 % confectie warte)
 • 10 jaar garantie
 • Zeer hoog rendement
 • Deskundig advies
 • Ultra plat (Smart line)
 • Geen glas (dus geen kans op glasbreuk)
 • Premium product ontwikkeld en geproduceerd in Nederland
 • 24 uur service dienst voor klanten.

persoonlijk advies aan huis ?

Vrijblijvend advies op maat aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze expert.
 

Infrarood verwarming voor plafond kopen

Ben je geïnteresseerd in het kopen van infrarood verwarming voor het plafond? Bekijk dan ook de andere mogelijkheden van onze infraroodpanelen. Onze i-Tronic infrarood panelen zijn namelijk niet alleen geschikt voor plafond, maar ook voor aan de wand. Zo kun je in elke ruimte een infrarood paneel kwijt. Als je kiest voor de infrarood verwarming van Infrarood verwarming-specialist.nl krijg je een geheel vrijblijvende berekening om te kijken hoeveel IR panelen je nodig hebt en hoeveel dit gaat kosten. Je kunt onze panelen zelf monteren aan het plafond of wij kunnen het doen voor je.

Bekijk hier de andere mogelijkheden van onze infrarood verwarming:

Toch nog vragen over onze producten? Wij vertellen je graag meer, neem vooral contact op bij vragen.

Infrarood woonkamer