Infrarood verwarming voor je slaapkamer

Altijd de ideale temperatuur

Het is vervelend wanneer je ‘s avonds in een te koude slaapkamer komt en in een koud bed moet duiken. Maar een te warme slaapkamer kan ook problemen veroorzaken, zoals een slechte nachtrust. Hoe kun je ervoor zorgen dat je slaapkamer de ideale temperatuur heeft voordat je naar bed gaat? Infrarood verwarming kan jou hierbij helpen. De verwarming verwarmt rechtstreeks je lichaam, in plaats van de lucht in de kamer. Hierdoor is het binnen enkele minuten comfortabel warm in je slaapkamer en blijft het na het uitzetten van de verwarming nog enige tijd aangenaam warm, dit terwijl de kamer afkoelt naar de ideale slaaptemperatuur.

persoonlijk advies aan huis ?

Vrijblijvend advies op maat aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze expert.
 

Je slaapkamer verwarmen met infrarood verwarming

Het gezegde ‘stoken voor de buren’ is met infrarood panelen verleden tijd. Deze verwarming verwarmt rechtstreeks je lichaam, in plaats van de lucht in de kamer. Dit zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in je slaapkamer fris blijft, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust. Bovendien kun je met infrarood verwarming je raam ‘s nachts op een kier laten staan om te ventileren, terwijl de verwarming op een lagere temperatuur blijft werken. Dit is iets wat met centrale verwarming of vloerverwarming onmogelijk is, omdat dan de warmte de ruimte verlaat en de tocht te heftig is.

Fit opstaan? Het kan met infrarood

Er zijn vele voordelen verbonden aan infraroodverwarming, en voor infrarood in de slaapkamer geldt ook dat het kan bijdragen aan een betere doorbloeding. Een betere doorbloeding kan ervoor zorgen dat je ‘s nachts beter herstelt, wat kan leiden tot een gevoel van meer energie en fitheid als je opstaat. Infraroodverwarming kan dus een aangename aanvulling zijn op je slaaproutine en ervoor zorgen dat je fit en energiek wakker wordt.

Waar plaats je de infraroodpanelen in de slaapkamer?

Om een slaapkamer van gemiddelde grootte te verwarmen, raden we je aan om één of twee infraroodpanelen aan het plafond te laten installeren. De montage en installatie van deze panelen kun je eenvoudig zelf doen met onze uitgebreide handleiding en stappenplan. Heb je liever hulp van onze erkende installateurs? Wij helpen je graag.

Ook koude plekken in je slaapkamer verwarm je met infrarood

We kennen allemaal die plekken in de slaapkamer (of een andere kamer) waar het nooit echt warm lijkt te worden, zoals bij ramen, deuren en buitenmuren. Met infrarood verwarming hoef je je geen zorgen meer te maken over tocht of koude plekken, omdat infrarood niet gevoelig is voor tocht. Dit is een enorm voordeel vergeleken met standaard verwarmingsoplossingen, zoals radiatoren of vloerverwarming. Infrarood verwarming wordt vaak aan het plafond of de wand gemonteerd, wat betekent dat er bijna niets tussen de warmtestralen en je lichaam zit, behalve misschien een dekbed.

Infrarood als hoofdverwarming of als bijverwarming

Op je slaapkamer kan je als aanvulling op je CV. verwarming 1 infrarood paneel 120-60 750 watt plaatsen zodat een bepaalde zone verwarmt wordt via infrarood verwarming. Zo verwarm je niet de hele ruimte maar wordt de zone die jij behaaglijk warm wilt hebben aangenaam verwarmd.

Hoofdverwarming

Als je op je slaapkamer geen CV. verwarming hebt dan kan je de infrarood panelen als hoofdverwarming installeren. Je plaatst dan bijv. 3 i-Tronic ir panelen 120-60 van 750 watt in je slaapkamer en  dan wordt de gehele ruimte via infrarood verwarmd. Dit laatste wordt steeds populairder omdat mensen tegenwoordig zonnepanelen hebben en dan is elektrisch verwarmen veel aantrekkelijker dan met aardgas. Ook vinden veel mensen de warmte van infrarood verwarming veel aangenamer. 

Infrarood verwarming voor iedere ruimte

Je kent inmiddels de voordelen van het verwarmen van jouw slaapkamer met infrarood verwarming, wist je dat je iedere ruimte met infrarood verwarming kunt verwarmen? Denk bijvoorbeeld aan

Toch nog vragen over onze producten? Wij vertellen je graag meer, neem vooral contact op bij vragen.

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring