Infrarood verwarming voor je slaapkamer

Altijd de ideale temperatuur

Infrarood verwarming slaapkamer is de oplossing voor de herfst, winter en het voorjaar. Het is heel onplezierig wanneer je ‘s avonds in een te koude slaapkamer komt en in een koud bed moet duiken. Maar een te warme slaapkamer kan ook problemen veroorzaken, zoals een slechte nachtrust. Hoe zorg je er voor dat je slaapkamer verwarming een aangename temperatuur heeft bereikt als jij naar bed gaat? Elektrische verwarming slaapkamer kan jou hierbij helpen. Deze moderne verwarming verwarmt direct je lichaam, in plaats van de lucht in de kamer. Hierdoor is het binnen enkele minuten aangenaam warm in je slaapkamer. En na het uitzetten van de verwarming blijft het nog een poosje warm. Terwijl jij onder je deken opwarmt kan de kamer rustig afkoelen naar de ideale slaaptemperatuur.

persoonlijk advies aan huis ?

Vrijblijvend advies op maat aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze expert.
 
infrarood verwarming slaapkamer

Ventileer je slaapkamer terwijl je slaapt met ir. verwarming

Het gezegde ‘stoken voor de buren’ is met infrarood panelen verleden tijd. Deze moderne manier verwarmt direct je lichaam, in plaats van de lucht in de kamer. Dit zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in je slaapkamer op peil blijft. Wat bijdraagt aan een betere nachtrust. Bovendien kun je met infrarood verwarming ‘s nachts het raam op je kamer op een kier laten staan om te ventileren. Terwijl de verwarming op een lagere temperatuur gewoon blijft werken. Dit is iets wat met centrale verwarming of vloerverwarming onmogelijk is. Omdat dan de warme lucht de ruimte verlaat en de tocht te heftig wordt

Fit opstaan? Het kan met infrarood verwarming

Er zijn vele voordelen aan infrarood verwarmen. Voor infrarood in de slaapkamer geldt ook dat het bijdraagt aan een betere doorbloeding. Een betere doorbloeding zorgt ervoor dat je ‘s nachts beter herstelt. Dat leidt tot een gevoel van meer energie en fitheid als je opstaat. Ir verwarming kan dus een aangename aanvulling zijn op je slaaproutine. En ervoor zorgen dat je fitter en energiek wakker wordt.

Waar plaats je de infraroodpanelen in de slaapkamer?

Voor slaapkamer verwarming van een gemiddelde ruimte, raden we je aan om één of twee infraroodpanelen aan het plafond te (laten) plaatsen. De montage en installatie van elektrische verwarming voor je slaapkamer kan je eenvoudig zelf doen. Met hulp van onze uitgebreide handleiding en volledig stappenplan. Heb je liever hulp van onze ervaren installateurs? Dan helpen wij jou natuurlijk graag.

Wat zijn de voordelen van Infraroodverwarming in je slaapkamer

Snel warm, zeer aangenaam, energie zuinig. We hebben het over de infrarood panelen van i-TRONIC. Hiermee geniet jij de hele winter van een heerlijk warme slaapkamer. Je kunt de panelen aan het plafond monteren of aan de wand. De dunne warmte panelen zijn ontwikkeld met de modernste technieken en vallen amper op. Zo wordt het verwarmen van je slaapkamer een nieuwe beleving. Beter, mooier en zuiniger dat wil iedereen graag met deze hoge gasprijzen. Wil jij ook alles weten over infrarood verwarming aanschaf en gebruik?

Nog meer voordelen om te kiezen voor IR verwarming in de woonkamer van i-Tronic:

  • I-Tronic levert 98% infrarood warmte (2 % convectie warmte)
  • 10 jaar garantie
  • Zeer hoog rendement
  • Gemakkelijk en snel te plaatsen
  • Deskundig advies
  • Ultra plat (Smart-line)
  • Geen glas (dus geen kans op glasbreuk)
  • Premium product ontwikkeld en geproduceerd in Nederland
  • 24 uur service dienst voor klanten.

Koude plekken in je slaapkamer opwarmen met infrarood

We kennen allemaal die plekken in de slaapkamer (of een andere kamer) waar het nooit echt warm lijkt te worden. Zoals bij ramen, deuren en buitenmuren. Met infrarode warmte in je slaapkamer hoef jij je geen zorgen meer te maken over tocht of koude plekken. Omdat infrarood niet gevoelig is voor tocht. Dit komt omdat het geen lucht verwarmd. Dit is een enorm voordeel. Als je het vergelijkt met de standaard CV. verwarmingsoplossingen, zoals radiatoren of vloerverwarming. Infrarood panelen in de slaapkamer worden vaak aan het plafond of de wand gemonteerd. Dit betekent dat er bijna niets tussen de warmtestralen en je lichaam zit, behalve misschien een dekbed.

Infrarood als hoofdverwarming of bijverwarming

Op je slaapkamer kan je als aanvulling op een cv. radiator 1 infrarood paneel (120-60) 750 watt plaatsen. Zodat een bepaalde zone verwarmt wordt via infrarood verwarming. Zo verwarm je niet de hele ruimte maar wordt de zone die jij behaaglijk warm wilt hebben aangenaam verwarmd. Wij krijgen vaak de vraag wat zijn de kosten van infrarood verwarming?

Hoofdverwarming

Als je op je slaapkamer geen radiatoren hebt dan kan je de infrarood panelen als hoofdverwarming installeren. Je plaatst dan bijv. 3 i-Tronic ir panelen 120-60 van 750 watt in je slaapkamer.  Dan wordt de gehele ruimte via infrarood plezierig verwarmd. Deze laatste manier wordt bij particulieren steeds populairder omdat mensen tegenwoordig zonnepanelen hebben. Dan is elektrische verwarming slaapkamer met ir veel aantrekkelijker dan met aardgas. Ook vinden veel mensen de warmte van infrarood verwarming veel aangenamer.

Gezonder je slaapkamer verwarmen met infrarood

Dankzij minder stof

Omdat infrarood niet de lucht opwarmt maar de mensen en objecten in de ruimte, heb je nauwelijks last van opstijgende lucht. Doordat de warme lucht niet opstijgt blijven de stofdeeltjes op de vloer liggen. Zo gaan ze niet in de kamer zweven, en adem jij ze niet in. Dit is voor iedereen beter, maar voor mensen met astma bronchitis of allergieën maakt dit een enorm verschil. Je brengt immers vrijwel iedere nacht 8 uur in je slaapkamer door.

De lucht droogt niet uit

De infrarode stralen verwarmen jou maar niet de lucht die jij inademt. Zo blijft het vochtgehalte in je slaapkamer op peil en heb je geen last van droge lucht. Droge lucht betekend dat jouw neus en keel slijmvliezen uitdrogen. Hierdoor ben je vatbaarder om ziek te worden. Vooral in de wintermaanden met buiten weinig licht. Met infrarood heb je geen last van uitgedroogde slijmvliezen.
 

Infrarood verwarming voor iedere ruimte

Je kent inmiddels de voordelen van het verwarmen van jouw slaapkamer met infrarood. Wist je dat je iedere ruimte met infrarood verwarming kunt verwarmen? Denk bijvoorbeeld aan.

Toch nog vragen over onze producten? Wij vertellen je graag meer, neem vooral contact op bij vragen.

Koude plekken op je slaapkamer

Persoonlijk advies op maat ?

Vrijblijvend advies aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze professionals ?
 
×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring