Infrarood verwarming voor de garage

Voor iedereen die graag tijd doorbrengt in de garage

De garage is voor sommigen een ruimte voor het opbergen van de auto, fietsen en scooter en anderen gebruiken het als hobbyruimte. Het nadeel van een garage is dat het snel koud en vochtig kan zijn. Infrarood verwarming kan de garage omtoveren tot een comfortabele en droge ruimte waar je kunt werken of tijd doorbrengen. Door het gebruik van infrarood verwarming in de schuur wordt de temperatuur sneller aangenaam.

persoonlijk advies aan huis ?

Vrijblijvend advies op maat aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze expert.
 
Infrarood verwarming om je garage aangenaam te verwarmen

Wat maakt Infrarood verwarming nou zo interessant

Infrarood verwarming is een efficiënte en gemakkelijke manier om niet alleen je garage, maar ook je huis of bedrijfspand te verwarmen zonder het gebruik van gas. Dit type verwarming is aantrekkelijk omdat het geen grote installatie vereist, zoals bij traditionele verwarmingssystemen zoals een cv-ketel of een warmtepomp. Hierbij moeten er vaak waterleidingen geïnstalleerd worden voor radiatoren, gaten in muren en vloeren geboord worden voor het plaatsen van radiatoren, en is er warmteverlies onderweg door de warmwaterleidingen. Bij een warmtepomp zijn er ook slangen nodig om koelvloeistoffen te transporteren. Bij infrarood verwarming in de schuur is geen installatie met leidingen en water nodig, wat betekent dat er geen transportverliezen zijn. Dit alles maakt infrarood verwarming de oplossing voor het verwarmen van je garage.

Infrarood verwarming is de ideale verwarming voor tochtige en vochtige plekken

Garages zijn vaak niet voorzien van leidingen of verwarming, omdat ze slecht geïsoleerd zijn. Mensen denken dan ook vaak dat een verwarming in de schuur niet nodig is. Maar wat als je ruimte in huis tekort komt en je de garage wilt omtoveren tot een hobby walhalla of werkplaats? Je hoeft geen grote investeringen te doen of ingewikkelde technieken te gebruiken. Infrarood verwarming voor de garage is een eenvoudige en efficiënte oplossing met lage investeringskosten en een hoog rendement. Bovendien helpt infraroodwarmte om vocht te verdrijven en tocht tegen te gaan.

Infrarood verwarming in de garage

Met één druk op de knop de garage verwarmen of juist de temperatuur laten dalen. Er is geen andere verwarming die zo flexibel in gebruik is als een infraroodverwarming. Daarnaast heeft infraroodverwarming geen onderhoud nodig en is infrarood een energiezuinige optie. Wil je snel, betaalbaar en comfortabel verwarmen? Dan kies je dus voor infrarood. Ook in de garage!

Onze infrarood experts kijken graag met je mee om te bepalen hoe veel infraroodpanelen jouw garage nodig heeft voor een aangename temperatuur. Ga vervolgens helemaal zelf aan de slag met het optimaliseren van de warmte in de garage met behulp van een slimme thermostaat of domotica.

Installatie infrarood verwarming in de garage

De installatie van de infrarood verwarming voor in je garage is erg simpel. Je plaatst 2 of 3 infrarood warmte panelen aan het plafond. Hoeveel panelen je nodig hebt berekenen we in een handomdraai voor je. In de verpakking zitten de easyconnect montage beugels, die je aan het plafond moet schroeven. Je kunt de infraroodpanelen ook aan een gipsplaten plafond plaatsen omdat de i-tronic smart infraroodpanelen zeer licht zijn. Na het monteren van de easyconnect montagebeugels, kun je de infraroodpanelen gemakkelijk in de beugels klikken en is de installatie van het i-tronic smart systeem klaar. Vervolgens kun je de 220 volt kabels via het plafond of via een kabelgoot langs het plafond hangen. Via een Pvc-buisje mag natuurlijk ook. De stekker van het infraroodpaneel wordt in de draadloze thermostaat switch gestopt en aangesloten op een stopcontact/220 volt voorziening. Thermostaat afstellen en binnen een mum van tijd is je garage op een aangename temperatuur.

Bediening infrarood verwarming in de garage

Je kunt ieder infraroodpaneel een eigen draadloze schakelaar geven, zodat je elk paneel individueel kunt regelen. In de praktijk kiezen klanten er vaak voor om 2 of 3 infraroodpanelen via een draadloze schakelaar te bedienen, zodat de hele garage een gelijkmatige temperatuur krijgt. Dit bespaart je ook meteen twee draadloze schakelaars. Je sluit de draadloze thermostaat aan op de draadloze switch en het verwarming systeem is klaar voor gebruik. Als je meer wilt, kun je de infrarood verwarming panelen in je garage ook aansluiten op een domotica systeem, waarmee je alles gemakkelijk op afstand via je telefoon kunt regelen.

Onze infrarood experts kijken graag met je mee om te bepalen hoe veel infraroodpanelen je garage nodig heeft voor een aangename temperatuur. Ga vervolgens helemaal zelf aan de slag met het optimaliseren van de warmte in de garage met een slimme thermostaat of domotica. 

Infrarood verwarming voor iedere ruimte

Je kent inmiddels de voordelen van het verwarmen van jouw garage met infraroodverwarming, wist je dat je iedere ruimte met infraroodverwarming kunt verwarmen? Denk bijvoorbeeld aan:

Toch nog vragen over onze producten? Wij vertellen je graag meer, neem vooral contact op bij vragen.

Persoonlijk advies op maat ?

Vrijblijvend advies aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze professionals ?
 
×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring