Infrarood verwarming werkplaats

Ben jij de trotse bezitter van een bedrijf met een mooie werkplaats dan is de kans groot dat er 1 of 2 gasheathers aan het plafond van jouw bedrijf hangen. Je personeel klaagt dat het ‘s winters niet warm wordt en jij krijgt het warm zodra je de factuur van de gasleverancier opent.

Probleem werkplaats verwarmen met Gasheather

Een gasheather, de naam zegt het al, verbrand gas om zo de lucht op te warmen. Die warme lucht wordt naar de vloer weggeblazen en na 5 meter stijgt die warme lucht weer op en trekt de warmte naar boven (het plafond). De mensen die werken op de vloer ervaren nauwelijks warmte, maar merken wel dat het tocht. Het is jammer genoeg niet mogelijk om met ventilatoren de warme lucht weer naar beneden te blazen. Warme lucht stijgt op dat is nou eenmaal een natuurkundig principe. Kort samen gevat, toren hoge rekeningen, een werkplaats waarbij de werkvloer niet warm wordt en personeel wat klaagt over dat het koud is. Infrarood verwarming werkplaats is de ideale oplossing voor in jouw bedrijf.

persoonlijk advies aan huis ?

Vrijblijvend advies op maat aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze expert.
 

Waarom is infrarood verwarming de oplossing

Infrarood verwarming werkt compleet anders. Het ir paneel straalt een warmte straling uit wat infrarood wordt genoemd. Deze aangename warmte straling verwarmt de vloeren en de muren in de ruimte en als die eenmaal verwarmt zijn stralen die mee met de infrarood verwarming en zo wordt alles één homogene warmtebron en die zorgen dat jij het warm krijgt.

Spotverwarming in je werkplaats toepassen

Stel je hebt een grote werkplaats en op maar 30% van de oppervlakte zijn jouw mensen aan het werk. Dan is het natuurlijk zonde om de complete werkplaats te verwarmen. Met een gasheather gebeurt dit automatisch omdat de koude lucht en warme lucht zich vermengen. Spotverwarming is met een gasheather dus niet mogelijk. Met infrarood verwarming kan je tot een hoogte van 18 meter gewoon de werkplek van jouw werknemers behaaglijk verwarmen zonder dat je het hele pand verwarmt.

Hele pand aangenaam verwarmen met infrarood verwarming

Natuurlijk is het ook mogelijk om de werkplaats met infrarood helemaal te verwarmen. Er worden dan meerdere infrarood panelen opgehangen om zo de totale ruimte tot één homogene temperatuur te verwarmen. Een groot voordeel is dat je geen aardgas meer nodig bent en bij infrarood verwarming heb je geen last van tocht. Doe je even de roldeur open dan verlies je met infrarood verwarming ook veel minder warmte. Dit is tevens een groot voordeel. Bovendien heb je met ir verwarming veel minder last van vocht wat prettig is voor de opslag van vele materialen.

Maak infrarood verwarming goedkoper met zonnepanelen

Voor het verwarmen van je pand met infrarood verwarming heb je stroom nodig. Je kan die bij je energieleverancier inkopen, maar je kan die ook zelf opwekken via zonnepanelen. Door te investeren in zonnepanelen kan je flink besparen op je verwarmingskosten van je pand. En je bent niet meer afhankelijk van dat veel te dure aardgas prijzen.

Montage infrarood verwarming werkplaats

De montage van infrarood verwarming in je werkplaats is zeer eenvoudig. Wij berekenen voor jou aan de hand van het volume van je pand, de materialen van de wanden en de mate van isolatie en glasoppervlakte hoeveel infrarood panelen je nodig bent. Deze kunnen wij voor jou netjes monteren, maar het is ook mogelijk om dit zelf te doen. Je ontvangt van ons een montage plan, mocht je het zelf willen monteren. Het is wel belangrijk om te kijken hoeveel capaciteit de groepenkast heeft, soms moet daar een aanpassing in gedaan worden.

Stroom voorziening werkplaats

Bij nieuwe panden van de afgelopen 15 jaar is er meestal genoeg vermogen beschikbaar omdat de groepenkasten al wat uitgebreider zijn. Bij oudere panden moeten soms de groepenkast eerst worden aangepast zodat er voldoende vermogen is om gebruik te kunnen maken van infrarood verwarming. Ook hierover kunnen wij u uitgebreid informeren

Bediening infrarood verwarming

Infrarood panelen kan je bedienen via een thermostaat met bedrading naar de panelen of via een draadloze thermostaat die via wifi switches de panelen aan en uit schakelen. Het voordeel van een draadloos systeem is dat je geen bedrading hoeft aan te leggen voor de thermostaatsturing. Natuurlijk moeten er bij beide systemen stroomvoorzieningen zijn zodat het infrarood paneel voldoende stroom krijgt. 

Infrarood verwarming heeft de volgende voordelen:

  • Behaaglijk warm
  • Hoog rendement
  • Besparen op uw gaskosten 
  • Geen last van Tocht
  • Minder kans op schimmel
  • Vermindering van condensatie op de ramen
  • Gemakkelijk te bedienen
  • 10 jaar Garantie op onze infrarood panelen
  • U verwarmt u zelf en niet de lucht om u heen

Infrarood verwarming voor iedere ruimte

Naast dat infrarood verwarming jouw serre kan verwarmen, zijn er meer ruimtes waar dit mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan:

Toch nog vragen over onze producten? Wij vertellen je graag meer, neem vooral contact op bij vragen.

Persoonlijk advies op maat ?

Vrijblijvend advies aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze professionals ?
 
×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring