Thermostaten

Thermostaten voor infrarood panelen

Om de uw infrarood verwarming in huis goed te regelen is een thermostaat onmisbaar. Met een thermostaat regel je de aansturing van de infrarood panelen. Op die manier kun je optimaal rendement en kostenbesparing uit uw infrarood verwarming halen.

10 jaar Garantie !

Meer dan 20 jaar ervaring

Besparen op energiekosten

Functie van een thermostaat

Om optimaal te profiteren van uw infrarood panelen is een slimme thermostaat onmisbaar. Een thermostaat heeft verschillende functies die we hieronder verder toelichten.

Het regelen van de temperatuur

Onze thermostaten zijn eenvoudig te installeren door plug en play. U plaatst de smartplug tussen de stekker van uw paneel en het stopcontact, plaatst de thermostaat in het stopcontact en alles werkt. De thermostaat zorgt ervoor dat het infrarood paneel opwarmt tot de gewenste temperatuur en vervolgens de ruimte ook op die temperatuur houdt.

Programmeren van de temperatuur

Iedere ochtend wakker worden en onder de douche stappen in een warme badkamer, dat klinkt goed toch? Door de digitale thermostaat voor uw infrarood paneel in te stellen op tijd benut u maximaal de voordelen van infrarood panelen. En door ook een tijd in te stellen wanneer de panelen vanzelf uitschakelen voorkomt u dat de panelen onnodig aanstaan.

Het bedienen en instellen van een thermostaat kan eenvoudig via een wifi plug-in en app. Op die manier heeft u altijd en overal controle over uw verwarming.

Voordelen van een losse thermostaat voor infrarood paneel

Infrarood panelen zijn verkrijgbaar met een vaste thermostaat en een losse thermostaat. Een infrarood paneel met vaste thermostaat beschikt over bediening op het paneel zelf. Op dit bedieningspaneel kunt u de temperatuur regelen. Hier zit ook de thermostaat in verwerkt. Die thermostaat meet alleen de warmte in de directe omgeving van het paneel. Dit is geschikt wanneer u infrarood verwarming gebruikt om tijdelijk hele kleine ruimtes te verwarmen of wanneer u een infrarood paneel gebruikt om heel gericht een plek bij te verwarmen (zone verwarming).

Een infrarood paneel aansturen met een losse thermostaat is geschikt wanneer u permanent grotere ruimte wil verwarmen of bijverwarming. De thermostaat hangt centraal in de ruimte en meet daar de temperatuur. Op basis daarvan stuur de thermostaat de panelen aan om de ruimte op de juiste temperatuur te houden.
In beide gevallen is het mogelijk om de thermostaat te bedienen met een app.

Blogs en informatie over infrarood panelen

verbruik infrarood verwarming
Nieuws

Verbruik infrarood verwarming

Wat is het verbruik van infrarood verwarming? En wat verbruikt een infrarood paneel? Zeker wanneer de gasprijzen (weer) stijgen gaan veel mensen op zoek naar een alternatieve manier van verwarmen.

Lees verder »

Persoonlijk advies?

Neem even contact op

Uw gegevens worden beveiligd verzonden
×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring