Infrarood verwarming voor appartementen

Wat is infrarood verwarming voor appartementen?

Infrarood verwarming voor appartementen is een moderne manier van gasloos verwarmen zonder geur en lawaai. En infrarood verwarming heeft geen onderhoud nodig. Je plaatst infrarood panelen aan het plafond of de wand en deze panelen zenden een warmte straling uit. Dit verwarmt niet de lucht zoals dat gaat bij CV-verwarming of een luchtwarmtepomp. Infrarood verwarming verwarmt de objecten in de ruimte. Via de muren, de vloer en de directe energie straling van het paneel bereikt de warmte jou, waardoor jij je heel behaaglijk voelt. Met infrarood heb je ook geen last van tocht. En het is ideaal voor mensen met astma of bronchitis.

persoonlijk advies aan huis ?

Vrijblijvend advies op maat aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze expert.
 
Infrarood verwarming zitkamer

Redenen om te kiezen voor infrarood verwarming in een appartement

  • Infrarood verwarming kan snel geplaatst worden en de investering bedraagt gemiddeld 1/3 van de prijs van een lucht warmtepomp. 
  • De warmte van infrarood verwarming is lange golf infrarode warmte, wat heel prettig voelt. 
  • Infrarood verwarming maakt geen geluid, het ruikt niet en je het heeft geen onderhoud nodig. Twee keer per jaar even afstoffen met een ‘static duster’ volstaat. 
  • Via een draadloze wifi-thermostaat kan je vanuit de luie stoel gemakkelijk de temperatuur regelen. 
  • Met infrarode verwarming kun je een vertrek snel op een aangename temperatuur brengen. 

Wel is het belangrijk om voldoende vermogen te monteren zodat je het ook lekker warm hebt als het in de winter acht graden vriest. 

Infrarood verwarming als alternatief voor gas in een appartementencomplex

Met de huidige gasprijzen gaan steeds meer mensen op zoek naar een alternatief voor gas. Jarenlang was een cv ketel de meest ideale optie voor het verwarmen van je appartement. Maar met de huidige prijzen is dit echt niet leuk meer. Voorschotten van 600 euro lijken normaal, maar staan in geen enkele verhouding met de prijzen van anderhalf jaar terug. Infrarood verwarming is niet duur om aan te schaffen en de montage kosten vallen erg mee. Ben je een beetje handig, dan kun je prima zelf de infrarood panelen monteren. 

Maar infrarood verwarming is ook efficiënt, je kunt vertrekken namelijk onafhankelijk van elkaar verwarmen. Zo hoef je niet alle ruimtes in je appartement de hele dag te verwarmen als je daar toch niet bent. Een warmtepomp en airco mogen vaak niet in een appartement i.v.m. het geluid en de grote buitenunit aan de gevel.

Voordelen infrarood verwarming in een appartement

Infraroodverwarming heeft vele voordelen om een appartement te verwarmen. Het is gemakkelijk te plaatsen. Er hoeven geen grote aanpassingen aan het appartement van binnen gedaan te worden., je hebt bijvoorbeeld geen waterleidingen nodig. Wel moet er voldoende stroom op de groepen beschikbaar zijn om de infraroodpanelen van stroom te voorzien.  Soms is een kleine aanpassing in de groepenkast voldoende om infrarood verwarming te kunnen plaatsen.

Diverse modellen infrarood verwarmingspanelen voor appartementen

Voor Appartementen zijn  3 modellen infrarood verwarming beschikbaar. Het meest gebruikte model is het 120-60 cm model met 750 watt. Wil je een heel chicque design plafond kies dan de 105-105 CM met 1100 watt. Voor de kleine ruimtes zoals wc, hall en badkamer hebben wij het 60-60 model. Alle 3 de modellen zijn makkelijk te plaatsen via de bijgeleverde montage beugels. Ook voor systeemplafonds zijn onze i-Tronic ir panelen zeer gemakkelijk toe te passen.

Bediening van infrarood verwarming in appartementen

De bediening van infraroodpanelen gaat zeer gemakkelijk via een draadloze wifi-Thermostaat welke in verbinding staat met de infrarode panelen via een draadloos wifi-relais.  Er kunnen meerdere panelen op 1 wifi-relais aangesloten worden, en 5 wifi-relais op 1 draadloze wifi-thermostaat. Zo is het mogelijk om ieder vertrek een eigen temperatuur te geven. Het mooie daar van is dat he geen ruimtes hoeft te verwarmen waar jij geen warmtebehoefte hebt.

Installatie infrarood verwarming in appartementen

Infrarood panelen  kunnen eenvoudig aan het plafond worden gemonteerd. Standaard leveren wij bij een i-Tronic infrarood paneel een handige montage beugel mee. De beste plaats om een infrarood paneel te plaatsen is aan het plafond. Je bepaald de positie waar het paneel geplaatst moet worden. Boord  4 gaatjes in het plafond plugjes er in en plaatst de montage beugel strak aan het plafond. Daarna sluit je het wifi-relais aan op het paneel en op de stroomaansluiting in het plafond, of je tapt de stroom af bij een lamp. De thermostaat in verbinding zetten met het smart-relais en daarna kunt u draadloos vanuit de stoel de temperatuur in de ruimte regelen waar de thermostaat zich bevindt.

Infrarood verwarming voor iedere ruimte

Nagenoeg iedere ruimte kan je verwarmen met infrarood verwarming. Het is belangrijk dat de stroomgroep in de ruimte niet gedeeld wordt met de ruimte daar naast. Anders loop je de kans dat je de groep te zwaar belast. Je kan dit gemakkelijk controleren door de lampen aan te doen en dan even de zekering uit te zetten (draaien) zo weet je precies welke stroomverbruikers op 1 en dezelfde gezekerde groep zitten. In iedere ruimte kan je met infrarood verwarmen, alleen in de badkamer moet je rekening houden met voldoende afstand van de douchbak omdat dit een vochtige ruimte is. Maar dat geld voor een lamp precies hetzelfde.

Toch nog vragen over onze producten? Wij vertellen je graag meer, neem vooral contact op bij vragen.

Infrarood woonkamer

Persoonlijk advies op maat ?

Vrijblijvend advies aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze professionals ?
 
×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring