Infrarood verwarming voor in de badkamer

Kom tot rust met infrarood verwarming in jouw badkamer!

Na een lange dag hard werken is er niks fijner dan heerlijk ontspannen in een warm bad. De meeste badkamers zijn niet of nauwelijks verwarmt en dan koelt het badwater snel af. Met een infrarood paneel in jouw badkamer krijg je een heerlijk behaaglijk klimaat zonder dat de lucht in de badkamer zelf opgewarmd wordt. Infrarood panelen in je badkamer verwarmen namelijk jou, het water en de muren, maar niet de lucht. Dit zorgt ervoor dat jij lekker fit blijft en het niet zo snel koud krijgt. Een infrarood paneel kan je gemakkelijk aan het plafond monteren en het vergt verder weinig aanpassingen.

persoonlijk advies aan huis ?

Vrijblijvend advies op maat aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze expert.
 

Soorten infrarood verwarming voor in de badkamer

Een badkamer kan op twee manieren worden verwarmd. Optie 1 is om een klein warmte paneel in je badkamer aan het plafond of aan de wand te plaatsen op de plek waar jij je afdroogt. Denk bijvoorbeeld aan de i-Tronic Smart 60x60cm 400 Watt paneel. Optie 2 is om een wat groter infrarood paneel aan het plafond te plaatsen waarmee je de hele badkamer kunt verwarmen. Denk bijvoorbeeld aan de i-Tronic Smart 120x60cm 750 Watt paneel. Een badkamer is vaak een wat vochtigere ruimte. Het ir paneel met meer capaciteit biedt de mogelijkheid om de ruimte sneller te drogen. Dit kan gedaan worden door het ir paneel na het douchen een uurtje aan te laten. Zo voorkom je ongewenste schimmelvorming en nare geurtjes die vocht veroorzaken in de badkamer. 

Er zijn verschillende soorten infrarood-verwarmingspanelen voor in de badkamer. Denk aan infrarood spiegelpanelen, infrarood wand panelen en infrarood plafond panelen. 

Infrarood spiegelpaneel

Tot op heden zijn er nog geen goede infrarood spiegelpanelen beschikbaar. Een spiegel is een stuk glas met een metalen coating met daarachter een blauw-bruine verflaag. De infrarood straling kan niet door de metalen coating heen. Plaats je het infrarode straling element achter de metalen coating, dan wordt de spiegel wel warm, maar de rest van de ruimte wordt amper verwarmd. Het is dus nog niet mogelijk om in de huidige generatie spiegels, een infrarood paneel te plaatsen. Wij zijn druk bezig met de ontwikkeling van een infrarood spiegelpaneel om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor in de toekomst. 

Infrarood wand paneel op de badkamermuur

Het is mogelijk om een infrarood wand paneel op de badkamer muur te plaatsen. Dit wordt vaak gedaan als het plafond onvoldoende ruimte biedt. Het rendement van het infrarood paneel aan het plafond ligt 30% hoger dan bij een infrarood wand paneel. Dit komt omdat het paneel aan het plafond minder warmteverlies heeft in de vorm van convectie warmte (opwarming lucht). 

Zo blijft de temperatuur van het paneel hoger en straalt hij beter af. Het plaatsen van een infrarood wand paneel is dus wel mogelijk, echter biedt dit een lager rendement in vergelijking tot een infrarood plafond paneel. 

Infrarood plafond paneel in de badkamer

Een infrarood plafond paneel is de ideale verwarming voor je badkamer. Het is mogelijk om de hele dag de badkamer te verwarmen met een infrarood plafond verwarming. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om 30 minuten voor het douchen, de ir plafond verwarming aan te zetten. Vervolgens houd je de infrarood plafond verwarming nog een uur na het douchen aan om de badkamer na te drogen. Infrarood zorgt ervoor dat er minder vocht en dus minder schimmel in je badkamer komt. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk de aangename warmte in jouw badkamer op de momenten wanneer jij dat wilt. 

Voordelen infrarood verwarming in de badkamer

De voordelen van infrarood verwarming in je badkamer zijn eindeloos. Via de vooraf ingestelde temperatuur zorgt de thermostaat dat jij ‘s ochtends in hartje winter een heerlijk verwarmde badkamer in wandelt. Kom je onder de douche vandaan en ben je aangekleed laat de infrarood verwarming nog even aan. De infrarode warmte droogt namelijk de tegels en de voegen zodat jij minder kans op schimmel in jouw badkamer hebt. Zwarte aanslag op de voegen kennen we allemaal wel en willen we het liefste voorkomen. Dit is een aangename bijkomstigheid van infrarode warmte waar je niks extra’s voor hoeft te doen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen. 

Infrarood is de ideale verwarming voor vochtige ruimtes zoals een badkamer

Infrarood is een veel idealere verwarming om een vochtige ruimte zoals een badkamer te verwarmen dan een radiator. Het mooie aan infrarode warmte is dat het de muur opwarmt en zo dus het vocht op de tegels en in de voegen droogt. Als je het vocht weg haalt, kan schimmel niet groeien. Je laat na het douchen de infrarood nog een half uurtje aan staan en zo breng je jouw conditie van de badkamer op peil. Natuurlijk is voldoende ventileren in een badkamer echt een must. Een afzuiging van de lucht in de badkamer is dus ook zeker een aanrader. 

Verwarm je badkamer met infrarood, alleen wanneer het nodig is

Het mooie met infrarood verwarming is dat je snel warmte hebt. Daarnaast als je het systeem uitschakelt, ben je de warmte ook snel weer kwijt. Zo kan je via de draadloze thermostaat er gemakkelijk voor zorgen dat de badkamer heerlijk op temperatuur is wanneer jij wakker wordt in de ochtend. Vervolgens kan je de verwarming eenvoudig weer uit zetten als jij klaar bent met douchen. Zo hoef je niet onnodig de hele dag de ruimte te verwarmen zoals je met een cv vaak wel doet. Wij adviseren om na het douchen de infrarood verwarming even de tijd te geven om de ruimte na te drogen

Betaalbare infrarood verwarming in je badkamer

Vraag jij je af of infrarood verwarming duur is? Het antwoord op deze vraag is nee, absoluut niet! Infrarood verwarming is niet duur in de aanschaf en ook niet in het gebruik. Je hoeft geen leidingen aan te leggen en je hebt geen radiatoren of een Cv-ketel nodig. Infrarood verwarming neemt heel weinig ruimte in beslag. Daarnaast zijn ze stil in gebruik en makkelijk om te plaatsen. Via een wifi-switch en een draadloze thermostaat regel jij je infrarood paneel heel simpel. Infrarood verwarming is dus zeer betaalbaar en heel goed toe te passen in je doucheruimte. 

Je badkamer flexibel verwarmen met infrarood

Met infrarood kan je de badkamer heel flexibel verwarmen. Kom jij in de avond laat thuis en wil je nog gauw even douchen zonder in de kou te moeten staan? Met één klik springt de draadloze wifi thermostaat aan en in 15 minuten is het infrarood paneel aangenaam warm. Vervolgens schakel je gemakkelijk met de thermostaat het infraroodpaneel uit, of laat je de ir verwarming nog een uurtje aan staan om de badkamer te drogen. 

Hoeveel vermogen heb je nodig voor de badkamer?

Hoeveel vermogen je nodig hebt voor je badkamer hangt van een aantal factoren af. Dit hangt onder anderen af van de isolatie van jouw woning. Daarnaast kijken we naar de grootte van de badkamer. Ons advies is altijd om een iets groter infraroodpaneel in een badkamer te plaatsen omdat dit een vochtige ruimte is. Vocht neemt energie op dus met wat meer vermogen droog je gemakkelijker de ruimte. Dit is ideaal om schimmel tegen te gaan. Tevens is het zo dat de ruimte sneller op temperatuur komt met een groter paneel. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, bepaald de stand van de thermostaat het verbruik. 21 graden of 19 graden maakt namelijk wel degelijk een verschil. 

Is infrarood verwarming geschikt voor de badkamer?

Jazeker. Infrarood panelen in je badkamer verwarmen namelijk jou, het water en de muren, maar niet de lucht. Dit zorgt ervoor dat jij lekker fit blijft en het niet koud krijgt. Een infrarood paneel kan je gemakkelijk aan het plafond monteren en vergt verder weinig aanpassingen. Je kunt het paneel alleen aanzetten in de tijd dat je in de badkamer bent en geniet snel van een aangename warmte.

Welke infrarood verwarming badkamer?

Er zijn verschillende soorten infrarood-verwarmingspanelen voor in de badkamer. Denk aan infrarood spiegelpanelen, infrarood wand panelen en infrarood plafond panelen. Welk infrarood paneel je nodig hebt voor de badkamer, is afhankelijk van de grootte van je badkamer. Op de productpagina van de ir panelen kun je zien wat de verwarmingsoppervlakte is. Zo heb je voor een ruimte van 8 vierkante meter minimaal een paneel van 400 watt nodig.

Infraroodverwarming voor iedere ruimte

Je kent inmiddels de voordelen van het verwarmen van jouw badkamer met infraroodverwarming, wist je dat je iedere ruimte met infraroodverwarming kunt verwarmen? Denk bijvoorbeeld aan:

Toch nog vragen over onze producten? Wij vertellen je graag meer, neem vooral contact op bij vragen.

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring