Infrarood Verwarming voor in de Badkamer

Kom tot rust met infrarood verwarming in jouw badkamer!

De badkamer is in de meeste huizen een wat kleinere ruimte die zich prima leent om via infrarood verwarming te verwarmen. Infrarood is de verwarming van de toekomst en kent vele voordelen als je het vergelijkt met de oudere elektrische vloerverwarmingssystemen of een design badkamer radiator aan de wand.

Infrarood verwarmt jou rechtstreeks. Een paneel is snel op temperatuur, dus je kunt er snel van genieten, en je verwarmt niet onnodig alle lucht in de ruimte, maar alleen de bezoeker van de badkamer ontvangt de warmtestraling. Een infraroodpaneel kan je gemakkelijk aan het plafond of aan een wand monteren en het vergt verder weinig aanpassingen.

Bij een elektrische vloerverwarming moet je eerst de gehele vloer opwarmen voordat je het pas lekker warm krijgt, en bij een design badkamer radiator verwarm je de lucht. Warme lucht stijgt op en zo verwarm je eigenlijk het plafond in de badkamer. Voordat het voor jou warm aanvoelt, moet eerst de hele badkamer voorzien zijn van warme lucht. Komt er dan iemand binnen in de badkamer, dan ontsnapt via de deur gelijk veel warme lucht en moet de radiator de koude lucht eerst weer opnieuw verwarmen.

Filters

Open filter
Sluit filter

Merk

Thermostaat

Plaatsing

Vermogen

Toont alle 29 resultaten

10 jaar Garantie !

Meer dan 20 jaar ervaring

Besparen op energiekosten

Is infrarood geschikt voor de badkamer?

Jazeker. Infrarood verwarming badkamer verwarmt namelijk jou. Het water en de muren, maar niet de lucht. Dit zorgt ervoor dat jij lekker fit blijft en het niet koud krijgt. Een infrarood paneel kan je gemakkelijk aan het plafond monteren en vergt verder weinig aanpassingen. Je kunt het paneel aanzetten in de tijd dat je in de badkamer bent en geniet dan snel van een fijne warmte.

Welk infrarood paneel heb je nodig in de badkamer?

Geen badkamer is hetzelfde en daarom hebben we hieronder verschillende opties uitgewerkt. Om zo de beste infrarood verwarming te selecteren voor jou. 

Welk type badkamer verwarming past het beste bij jou?

Ons assortiment panelen voor de badkamer bestaat uit verschillende producten. Allereerst de infrarood panelen die je aan de wand of het plafond geplaatst kunnen worden. Deze bieden wij van top kwaliteit van het merk I-Tronic. Ook bieden we wat goedkopere panelen van de merken Eurom, Sunjoy en Sunpower.

Naast de infraroodpanelen bieden we ook stijlvolle badkamer panelen van Eurom. Deze infrarood panelen zijn speciaal voor de badkamer ontworpen. En voorzien van een glazen plaat aan de voorkant met een rek om handdoeken overheen te hangen. Deze badkamer panelen zijn verkrijgbaar in 400 watt, 600 watt en 800 watt. En in de kleuren zwart en wit.

Infrarood spiegels voor in de badkamer

Een nieuwe trend voor in de badkamer zijn infrarood spiegels. Deze spiegels hebben twee belangrijke voordelen. Je kunt ze gebruiken als infrarood paneel waardoor je kunt genieten van de aangename stralingswarmte. En de spiegel beslaat niet! Bediening van de spiegel zit op de spiegel maar kan ook via een smart app.

Hoeveel vermogen heb je nodig voor de badkamer?

Hoeveel vermogen je nodig hebt voor het verwarmen van je badkamer hangt van een aantal factoren af. Dit hangt onder andere af van de isolatie van jouw woning. Daarnaast kijken we naar de grootte van de badkamer. Ons advies voor particulieren is altijd om een iets groter infraroodpaneel in een badkamer te plaatsen. Dit doen we omdat dit een vochtige ruimte is. Vocht neemt energie op dus met wat meer vermogen droog je gemakkelijker de ruimte. Dit is ideaal om schimmel tegen te gaan. Tevens is het zo dat de ruimte sneller op temperatuur komt met een groter paneel. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, bepaalt de stand van de thermostaat het verbruik. 21 graden of 19 graden maakt namelijk wel degelijk een verschil.

Kleine badkamer verwarmen met infrarood

Ons advies is om in een kleine badkamer standaard een infrarood paneel te plaatsen van 750 watt (formaat 120-60 cm). Dat gaat prima als de badkamer goed geventileerd is en geen last van schimmels op de muren, voegen heeft. Zo kunt u de verwarming 15 minuten voordat u gaat douchen aanzetten. Tijdens het douchen warmt het warmte paneel nog even goed door. En als u uit de douche komt, staat u in een heerlijke warme zone. U kunt dan daarna het paneel uitzetten of deze nog een half uurtje aan laten om de ruimte te drogen. Sommige klanten geven de badkamer een basistemperatuur van 12 graden, ook als ze daar niet zijn. Heeft uw badkamer wel last van vocht en is deze minder goed geventileerd? Dan raden wij u aan om een wat kleiner (formaat 60-60) 400 watt paneel te nemen. En deze de hele dag zachtjes uw badkamer te laten verwarmen. Zo beperkt u schimmelvorming en geniet u toch van een aangename temperatuur als u onder de douche vandaan komt.

Grote badkamer verwarmen met infrarood

In de badkamer ben je vaak schaars gekleed. Om het dan toch behaaglijk te hebben, kies dan zeker voor voldoende capaciteit. Is het niet koud dan gebruik je de verwarming niet (een paneel wat uit staat verbruikt geen stroom). Maar is het echt nodig in de winter dan is het wel heel fijn dat je een behaaglijke temperatuur kunt bereiken. Het maakt natuurlijk een groot verschil of je de infrarood verwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming gebruikt. Als er bijvoorbeeld al vloerverwarming ligt dan heb je minder capaciteit IR verwarming nodig voor het verwarmen. Onze adviseurs informeren u hier natuurlijk graag over.

Kan je een infraroodpaneel in de badkamer het beste aan het plafond of op de muur/wand plaatsen?

Als je het hoogste rendement uit je verwarming wilt halen dan kan je het beste de infraroodpanelen aan het plafond plaatsen. Je straalt zo af op de vloer en bereikt zo het meeste oppervlakte. Je staat op de vloer dus het oude gezegde voeten warm, dan voel je je warm geld ook in de badkamer. Plaats je hetzelfde paneel aan de wand dan krijg je 30% minder rendement. En loop je het risico dat de stralingswarmte gereflecteerd wordt via de spiegel. Vaak zien wij dat een persoonlijke smaak, en de afmeting van de badkamer bepalend zijn waar de panelen worden gemonteerd. Gelukkig kan je een infrarood paneel ook heel gemakkelijk verplaatsen . Bijv. als de locatie waar je hem hebt opgehangen voor jou minder ideaal is gebleken.

Spiegel als verwarming in de badkamer

Dit klinkt ideaal, maar helaas zijn er nog geen goede infraroodverwarming spiegels. Er zijn wel infrarood verwarmde spiegels, dan wordt de spiegel warm en komt er geen condens op. Maar de fijne intense warmtestraling die een goed infraroodpaneel uitstraalt wil niet door de verf achter de spiegel heen. Wij zijn druk bezig met de ontwikkeling van een infraroodverwarming spiegel, maar deze is nog niet gereed voor productie. Zodra deze beschikbaar komt zullen wij dit hier op deze pagina gelijk vermelden. Er is namelijk erg veel vraag naar een goede infraroodverwarming spiegel.

Wat is zuiniger infrarood verwarming, elektrisch verwarmen of gas?

Misschien wel de meest gestelde vraag in 2022; wat is de goedkoopste manier van verwarmen? Niet gek met gasprijzen die oplopen tot ruim €2,30 per kuub (januari 2022, Bron: https://www.gaslicht.com/energienota/gasprijs).

Op deze vraag is (helaas) niet één antwoord mogelijk omdat de vergelijking tussen verwarmen met gas, elektra of infrarood afhankelijk is van veel verschillende factoren.

Wel zijn er een aantal factoren te benoemen die infrarood verwarmen in een badkamer zeer interessant kunnen maken. Namelijk;

  • Wanneer u zelf stroom opwekt met zonnepanelen. Het terug leveren van stroom aan het netwerk (salderen) wordt steeds minder interessant (afbouw start vanaf 2025, Bron: https://www.zonneplan.nl/kenniscentrum/financieel/salderingsregeling). Het is dus zaak om deze stroom zelf te gebruiken.
  • Een goed geïsoleerde ruimte. Een belangrijke voorwaarde voor efficiënt verwarmen met infrarood is dat de ruimte goed geïsoleerd is. Bij een matig tot slecht geïsoleerde ruimte is het verstandiger om eerst te investeren in isolatie alvorens over te stappen op infraroodverwarming.
  • Een grote badkamer. Het duurt even voordat een radiator een grote badkamer heeft opgewarmd. Vaak is de badkamer pas lekker warm als je al geruime tijd klaar bent met douchen. Zonde van de stookkosten. Infrarood geeft direct een behaaglijke warmte af en is om die reden veel efficiënter in verbruik.

Voordelen van infrarood in de badkamer

De voordelen van infrarood in je badkamer zijn eindeloos. Via de vooraf ingestelde temperatuur zorgt de thermostaat dat jij ‘s ochtends in hartje winter een heerlijk verwarmde badkamer in wandelt. Kom je onder de douche vandaan en ben je aangekleed laat de infrarood verwarming nog even aan. De infrarode warmte droogt namelijk de tegels en de voegen zodat jij minder kans op schimmel in jouw badkamer hebt. Zwarte aanslag op de voegen kennen we allemaal wel en willen we het liefste voorkomen. Dit is een aangename bijkomstigheid van infrarood warmte waar je niks extra’s voor hoeft te doen. Welk type badkamer verwarming past bij jou? deze vraag krijgen wij vaak.

Bovendien is dit systeem geluidloos, geurloos en voorkomt het ongewenste luchtstromen en de daarbij behorende stofverplaatsingen. Daarnaast wordt de gewenste temperatuur snel bereikt omdat de straling direct verwarmt. De infraroodstraling is zowel geruisloos als kleurloos. Vergeleken met conventionele verwarmingssystemen kan er tot wel 80% energie worden bespaard. Hoe lang gaan infrarood panelen mee?

Aangename warmte van infrarood panelen

Infrarood panelen voor de badkamer biedt directe stralingswarmte die als prettiger wordt ervaren dan convectiewarmte (warme lucht). Het is ook zeer nuttig voor mensen met reuma, fibromyalgie en spieraandoeningen,. Omdat het helpt bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de bloedsomloop en het bevorderen van soepelere spieren.

Je badkamer flexibel verwarmen met infrarood

Met ir. kan je de badkamer heel flexibel verwarmen. Kom jij in de avond laat thuis en wil je nog gauw even douchen zonder in de kou te moeten staan? Met één klik springt de draadloze wifi thermostaat aan en in 15 minuten is het infrarood paneel aangenaam warm. Vervolgens schakel je gemakkelijk met de thermostaat het infraroodpaneel uit. Of laat je de verwarming nog een uurtje aan staan om de badkamer te drogen. 

Betaalbare verwarming in je badkamer

Vraag jij je af of infrarood verwarming duur is? Het antwoord op deze vraag is nee, absoluut niet! Infrarood is niet duur in de aanschaf en ook niet in het gebruik. Je hoeft geen leidingen aan te leggen en je hebt geen radiatoren of een cv-ketel nodig. Ir. verwarming neemt heel weinig ruimte in beslag. Daarnaast zijn ze stil in gebruik en makkelijk om te plaatsen. Via een wifi-switch en een draadloze thermostaat regel jij je infrarood paneel heel simpel. Infrarood verwarming is dus zeer betaalbaar en heel goed toe te passen in je doucheruimte.

Eenvoudige installatie

Infraroodpanelen zijn platte en elegante designpanelen die gemakkelijk in de badkamer kunnen worden gemonteerd. Het wordt aanbevolen om ze aan het plafond te monteren voor 30% meer rendement. In sommige gevallen kan wandmontage ook een optie zijn. Plaats echter geen paneel recht tegenover een spiegel, omdat dit het paneel kan oververhitten. Infraroodpanelen hebben alleen een stroomaansluiting nodig, in tegenstelling tot radiatoren die waterleidingen en een gasaansluiting vereisen. Infrarood is de toekomst vanwege de mogelijkheid om zelf elektriciteit op te wekken met zonnepanelen. Terwijl gas niet op dezelfde manier kan worden geproduceerd.

Verwarm je badkamer met infrarood, alleen wanneer het nodig is

Het mooie met infrarood verwarming is dat je snel warmte hebt. Daarnaast als je het systeem uitschakelt, ben je de warmte ook snel weer kwijt. Zo kan je via de draadloze thermostaat er gemakkelijk voor zorgen dat de badkamer heerlijk op temperatuur is wanneer jij wakker wordt in de ochtend. Vervolgens kan je de verwarming eenvoudig weer uit zetten als jij klaar bent met douchen. Zo hoef je niet de hele dag de ruimte te verwarmen zoals je met een cv vaak wel doet. Wij adviseren om na het douchen de infrarood verwarming even de tijd te geven om de ruimte na te drogen.

Infrarood is ideaal voor vochtige ruimtes zoals een badkamer

Infrarood is een veel idealere manier om een vochtige ruimte zoals een badkamer te verwarmen dan een radiator. Het mooie aan infrarode warmte is dat het de muur opwarmt en zo dus het vocht op de tegels en in de voegen droogt. Als je het vocht weg haalt, kan schimmel niet groeien. Je laat na het douchen de infrarood nog een half uurtje aan staan en zo breng je jouw conditie van de badkamer op peil. Natuurlijk is voldoende ventileren in een badkamer echt een must. Een afzuiging van de lucht in de badkamer is dus ook zeker aan te bevelen.

De gezondheidsvoordelen van infraroodverwarming

Infrarood verwarming biedt verschillende gezondheidsvoordelen. We hebben een aantal van die voordelen op een rij gezet:

Verbeterde bloedcirculatie: Infrarood warmte straling kan helpen bij het stimuleren van de bloedcirculatie. Wat kan bijdragen aan een betere zuurstof- en voedingsstoffen verdeling in het lichaam. Dit kan helpen om spieren te ontspannen, pijn te verminderen en het genezingsproces te bevorderen.

Verlichting van spier- en gewrichtspijn: De warmte van infraroodstraling kan diep doordringen in de huid en de spieren en gewrichten verwarmen. Dit kan helpen om spanning te verminderen, stijfheid te verlichten en de flexibiliteit te verbeteren. Het kan ook verlichting bieden bij chronische aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie en spierpijn.

Verbeterde ontspanning en slaap: De warmte van infraroodstraling kan helpen bij het ontspannen van het lichaam en geest, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress, angst en spanning, waardoor een gevoel van algehele welzijn wordt bevorderd.

Verhoogd immuunsysteem: Studies hebben aangetoond dat infraroodstraling het immuunsysteem kan stimuleren door het verhogen van de productie van witte bloedcellen. Dit kan helpen om de weerstand tegen ziekten en infecties te versterken.

Het is belangrijk op te merken dat infrarood verwarming geen vervanging is voor medische behandeling, en het is altijd raadzaam om medisch advies in te winnen bij gezondheidsproblemen.

Infraroodverwarming voor iedere ruimte

Je kent inmiddels de voordelen van het verwarmen van jouw badkamer met infrarood. Wist je dat je iedere ruimte met infraroodverwarming kunt verwarmen? Denk bijvoorbeeld aan:

Toch nog vragen over onze producten? Wij vertellen je graag meer, neem vooral contact op bij vragen.

Blogs en informatie over infrarood panelen

verbruik infrarood verwarming
Nieuws

Verbruik infrarood verwarming

Wat is het verbruik van infrarood verwarming? En wat verbruikt een infrarood paneel? Zeker wanneer de gasprijzen (weer) stijgen gaan veel mensen op zoek naar een alternatieve manier van verwarmen.

Lees verder »

Persoonlijk advies?

Neem even contact op

Uw gegevens worden beveiligd verzonden
×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring