Infrarood verwarming aanschaf en gebruik

Infrarood verwarming goedkoop om aan te schaffen. #

Infrarood verwarming is en goedkoop in de aanschaf en goedkoop in gebruik. Omdat je geen ketel nodig bent en geen buizen hoeft te trekken zijn infrarood panelen goedkoop om aan te schaffen. Vaak denken mensen dat ze eerst 10.000 euro moeten investeren, maar vaak zijn ze voor nog geen 4800 euro aan infraroodpanelen nodig. (uiteraard is de grootte van de woning, de leeftijd van de woning  en de mate van isolatie bepalend).

Infrarood goedkoop in gebruik #

Je hoort dagelijks dat we voor 2050 met z’n allen van het gas af moeten. De overheid laat ieder jaar de prijs van gas sterker stijgen zo wordt het verwarmen van jouw huis duurder. Terwijl het opwekken van stroom steeds goedkoper kan omdat er meer zonnepanelen worden geplaatst en er steeds meer zonneparken en windmolens komen. Nu een kleine investering doen om over te gaan van gas naar infrarood is dus een slimme keuze, en als je een keer de warmte van infrarood ervaren hebt dan wil je nooit anders meer. De heerlijke warmte die de muur van de open haard nog lang afgeeft als het vlammetje in de open haard al gedoofd is, dat is dezelfde warmte die infraroodverwarming geeft.

Ir verwarming verwarmt jou en niet de lucht in de ruimte #

Bij infrarood verwarming verwarm je niet de lucht in je woning, het geeft de warmte af aan de personen in de ruimte. Een cv-verwarming in huis verwarmd de lucht via de radiatoren. Als je de hele dag op kantoor hebt gewerkt dan ervaar je het als zeer aangenaam om buiten even een frisse neus te halen. Jouw winterjas houdt jou van binnen warm terwijl je gewoon frisse koude lucht in ademt, dit geeft een aangenaam gevoel.

Infrarood warmte panelen lekker snel warm #

Het bijzondere aan onze infrarood verwarming is dat deze snel zijn warmte afgeeft, je hoeft dus niet eerst 40 minuten te wachten totdat het aangenaam warm wordt. Kom je thuis in een mum van tijd is het behaaglijk warm. En via je telefoon kan je op afstand je infraroodverwarming regelen (optie). Je krijgt dus de warmte op de momenten dat jij dat wilt. En hoeft niet het hele huis op een minimum temperatuur te houden. Stel je gaat onverwachts even weg dan kan je hier bij infrarood gemakkelijk op inspelen.

Infrarood verwarming heeft geen onderhoudt nodig #

Infrarood verwarming heeft in tegenstelling tot cv-verwarming, vloerverwarming of een warmtepomp geen onderhoudskosten. Er is geen ketel, en er wordt geen gas verbrand dus er hoeft niet jaarlijks een monteur te komen voor het reinigen en controleren van de ketel. Die kosten kun je dus gemakkelijk uitsparen, per controle 95 euro, is na 10 jaar toch 950 euro besparen op alleen al de onderhoudskosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring