Infrarood verwarming in de werkkamer

Werk kamer - Infrarood verwarming voor mijn Werk Kamer
Steeds meer mensen werken thuis, en genieten van infrarood verwarming in de werkkamer. Door de coronapandemie is dit in 2020 nog meer toegenomen. Het voordeel van thuiswerken is dat je je eigen werkruimte hebt. Zodat je rustig en ongestoord kunt werken met het koffiezetapparaat binnen handbereik. Echter, kan het thuiswerken ook de stookkosten verhogen. Als je boven op kantoor zit, moet de verwarming beneden helaas wel aanstaan. Zo verwarm je dus ook de hele benedenverdieping, wat eigenlijk niet nodig is. Dit kan leiden tot hogere stookkosten. Met een i-Tronic warmtepaneel kun je geld besparen door gericht te verwarmen waar jij warmte nodig hebt.

Verwarm je werkkamer met infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een ideale verwarmingsbron voor een werkkamer. Je wordt direct verwarmd door de infraroodpanelen en je kunt met de draadloze thermostaat ook aangeven op welke tijden er verwarmd moet worden. Zo kun je altijd in een prettige temperatuur werken. Een groot voordeel van infrarood verwarming is dat je per ruimte kunt verwarmen. Als je standaard verwarming aanzet wordt de benedenverdieping ook verwarmd, wat niet nodig is. Met infrarood panelen kun je gericht verwarmen waar jij dat wilt.

Persoonlijk advies op maat ?

Vrijblijvend advies aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze professionals ?
 

Voordelen van een werkkamer met infrarood verwarming

Infrarood verwarming komt met vele voordelen. Een van de voordelen is dat je gericht kunt verwarmen. Zo verwarm je alleen de kamers die je gebruikt op het moment. Een werkkamer gebruik je niet altijd, maar als je hem wel gebruikt is het handig dat alleen deze kamer verwarmd wordt. Jee kunt makkelijk instellen op welke tijden er verwarmd wordt, zo is de ruimte altijd warm wanneer jij dat wilt zonder andere ruimtes onnodig te verwarmen. Zo kun je makkelijk geld besparen, zonder comfort in te leveren. 

Infrarood panelen zijn naast kostenbesparend, ook makkelijk te installeren. Ze hebben een mooi strak design, waardoor het ook niet misstaat in het interieur. Nog meer voordelen van infrarood verwarming in een werkkamer zijn: 

  • Directe verwarming
  • Gericht verwarmen 
  • Kosten besparen zonder comfort in te leveren 
  • Makkelijke installatie

Wat is de beste plaats voor infrarood verwarming in een kantoor?

De beste plaats voor een infraroodpaneel in een kantoor is afhankelijk van de grootte en indeling van de ruimte. Algemeen gezegd, is het aan te raden om het paneel zo centraal mogelijk te plaatsen, zodat de warmte gelijkmatig over de ruimte wordt verspreid. Het is aan te raden om ervoor te zorgen dat het paneel niet te dicht bij een muur of een ander obstakel wordt geplaatst, aangezien dit de warmtekracht en -verdeling kan beperken. Een goede plek kan ook boven aan het plafond zijn, vooral als de ruimte hoog is, het plafond heeft het voordeel dat daar alle ruimte is.

I-Tronic Infrarood panelen kunnen op houten, gipsplaten, zachtboard, betonnen en kunststof plafonds gemonteerd worden. Ons advies is om bij een kunststof plafond een dunne plaat hout tegen het plafond te schroeven voor het monteren van het infraroodpaneel. Dit om vervorming van het kunststof te voorkomen.

Infrarood panelen zijn eenvoudig te monteren

De i-Tronic infrarood panelen zijn voorzien van montage beugels inclusief schroeven en pluggen. Je hoeft alleen gaatjes te boren in het plafond of in de wand. De beugels zijn eenvoudig te installeren en je kunt het paneel makkelijk in de beugels klikken. Dan is het zo simpel als het infrarood paneel in aansluiten op stroom en het systeem is klaar voor gebruik.

Veelgestelde Vragen

persoonlijk advies aan huis ?

Vrijblijvend advies op maat aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze expert.
 

Hoeveel infrarood panelen heb je nodig voor een werkkamer?

Meestal worden er op werkkamers en kantoren 1 tot 2 infraroodpanelen geplaatst, met een afmeting van 120 cm x 60 cm en een vermogen van 750 watt. Het lijkt misschien aantrekkelijk om slechts één paneel te gebruiken, maar dit betekent dat het langer duurt voordat de werkkamer op temperatuur is. De instelling van de thermostaat bepaalt het energieverbruik, net zoals bij een auto waarbij een grotere motor meer brandstof verbruikt om op snelheid te komen, maar het werkelijke verbruik wordt bepaald door de snelheid waarmee je rijdt. Hetzelfde geldt voor infraroodverwarming, de temperatuur die je instelt, bepaalt het energieverbruik.

Infrarood verwarming voor iedere ruimte

Naast dat infrarood verwarming jouw werkkamer kan verwarmen, zijn er meer ruimtes waar dit mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan:

Toch nog vragen over onze producten? Wij vertellen je graag meer, neem vooral contact op bij vragen.

×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring