Infrarood verwarming in de keuken

De keuken is de plaats in huis waar je ongemerkt iedere week toch heel wat uurtjes doorbrengt. Van een simpele maaltijd tot de lekkerste culinaire gerechten. Tijdens het snijden van groente en het voorbereiden van de maaltijd of bij het doen van de afwas is het toch wel aangenaam om een prettige temperatuur in de keuken te hebben. De een gebruikt de keuken vooral om te koken, bij de ander is het meer een leefkeuken waar allerlei verschillende activiteiten bijeen komen.

Is infrarood verwarming geschikt voor in de keuken?

Infrarood verwarming is een uitstekende oplossing voor het verwarmen van de keuken, inclusief het eetgedeelte. Je kunt ook kiezen om alleen een specifieke zone in de keuken te verwarmen, afhankelijk van de inrichting en je warmtebehoefte. Als het in de leefkeuken kil is, schakel dan eenvoudig het infrarood verwarmingspaneel in. Deze panelen zijn ruimtebesparend en verspillen geen waardevolle ruimte dankzij hun dunne ontwerp van maximaal 3 centimeter dik. Je hebt alleen een vrije wand nodig in de keuken.

Waar kun je het beste infrarood verwarming in de keuken plaatsen?

Het plaatsen van infrarood verwarming varieert per keuken, afhankelijk van de beschikbare ruimte en de voorkeur van de gebruiker. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het paneel voldoende ruimte heeft om te stralen, zonder dat er obstakels zijn die de warmtekracht en -verdeling beperken. Bijvoorbeeld, plaats geen kast voor het paneel.

Het beste resultaat wordt behaald als het infraroodpaneel zo centraal mogelijk hangt en ver de kamer in kan stralen. Als er geen vrije wand in de keuken is, kan het paneel boven aan het plafond worden gemonteerd. Het plafond biedt voldoende ruimte en het enige dat je hoeft te overwegen is eventuele verlichting. Straling van bovenaf heeft een groter bereik dan van de wand. In oude gebouwen met hoge plafonds kan een wandpaneel geschikter zijn. 

Voordelen van infrarood panelen in de keuken

Infrarood verwarming biedt veel flexibiliteit. Je kunt bijvoorbeeld de keuken overdag op een constante temperatuur houden wanneer je thuis bent, maar als je overdag werkt, kun je de keuken op een lagere temperatuur houden. Een programmeerbare draadloze thermostaat zorgt ervoor dat de keuken een aangename temperatuur heeft wanneer je ‘s avonds thuiskomt. Met infrarood verwarming heb je altijd de gewenste warmte, omdat je de tijd kunt instellen voor verwarming. Je hoeft niet de hele ruimte te verwarmen, maar kunt ook specifieke gebieden verwarmen, zoals bijvoorbeeld het aanrecht waar je groente snijdt of afwast.

De voordelen nog kort op een rij: 

  • Snel warm 
  • Prettige temperatuur wanneer jij het wilt 
  • Kostenbesparend
  • Geen verlies van warmte door de afzuigkap
  • Eenvoudig zelf te monteren

Het installeren van infrarood panelen in de keuken

Het installeren van infrarood panelen in de keuken is erg simpel. De i-Tronic infraroodpanelen zijn eenvoudig te monteren met de geleverde beugels, schroeven en pluggen. Dit kan gedaan worden aan zowel de wand als het plafond. De beugels zijn geschikt voor montage op gips, steen of houten muren/plafond. Let wel op dat bij een gipsplaten plafond gipspluggen (vlinderpluggen) gebruikt worden. Deze zorgen voor een betere draagkracht en een stevigere montage.

Hoeveel infrarood panelen voor een leefkeuken?

Wanneer je een leefkeuken hebt, breng je veel tijd door in de keuken. Zorg er dan voor dat je voldoende capaciteit van infrarood verwarming hebt. Het lijkt misschien aantrekkelijk om slechts een paar panelen te gebruiken, maar als de ruimte meer panelen nodig heeft om goed verwarmd te worden, dan zal de warmte niet voldoende zijn als het buiten echt koud is. Verdeel de infraroodpanelen goed over de ruimte voor een aangenamere warmtespreiding. Wij adviseren om de temperatuurregeling in groepen te verdelen. Zo kun je bijvoorbeeld bij 4 panelen, 2 panelen per thermostaat kunt zetten en elke groep een eigen temperatuurregeling heeft. Op deze manier kun je bij minder koud weer alleen 2 panelen aanzetten. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste hoeveelheid infraroodpanelen en de verdeling hiervan in de ruimte.

Infrarood verwarming voor iedere ruimte

Naast dat infrarood verwarming jouw keuken kan verwarmen, zijn er meer ruimtes waar dit mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan:

Toch nog vragen over onze producten? Wij vertellen je graag meer, neem vooral contact op bij vragen.

persoonlijk advies aan huis ?

Vrijblijvend advies op maat aan huis om jouw warmte behoefte te laten bekijken door onze expert.