i-Tronic

10 jaar Garantie !

Meer dan 20 jaar ervaring

Besparen op energiekosten

Over i-Tronic

I-Tronic is een merk van de Infrarood verwarming Specialist wat valt onder BM-Development. Een Europees opererend bedrijf met een strenge focus op de particuliere en bedrijfsmatige verwarmingsmarkt in Nederland via de meest hoogwaardige infrarood verwarming systemen.

I-Tronic combineert hoogstaande techniek met looks samengevoegd tot een systeem met een zeer lange levensduur en een hoog rendement en energiezuinig. Onze producten zijn flexibel inzetbaar en wij kijken vooral naar de behoeften van onze klanten.

Toepasbaarheid, gebruiksvriendelijk en het voldoen aan de verwachtingen. Door ons rotsvaste vertrouwen in onze kwaliteit geven wij 10 jaar product garantie op onze infrarood panelen.

Zowel de ontwikkeling, het testen en de productie gebeurd volledig in Nederland. Zo houden wij korte lijnen van ontwikkeling naar de eindgebruiker en kunnen wij snel inspelen op wensen uit de markt.

Het assortiment van i-Tronic

Met de panelen van i-Tronic bieden we voor iedere ruimte een passende oplossing. We bieden een hoogwaardig assortiment infrarood panelen die geschikt zijn voor de volgende ruimtes:

 • Compacte panelen voor woonkamer en badkamer. Het formaat panelen varieert van 60x60cm tot 105x105xm met wattages van 400watt tot 1100watt. Deze panelen zijn geschikt voor plaatsing aan zowel wand als plafond.
 • Infrarood panelen voor in het systeemplafond. Deze oplossing passen we veel toe binnen bedrijfspanden. De panelen van i-Tronic zijn zeer geschikt voor installatie in een systeemplafond.
 • Krachtige panelen voor in grote ruimtes zoals bedrijfshallen, loodsen, grote tenten of hoge ruimtes. Deze power panelen zijn beschikbaar in 1300 watt en 2300 watt.

Optimaal rendement met i-Tronic infrarood panelen

De aanschafprijs van een i-Tronic paneel ligt wat hoger dan van een goedkoper koolstof paneel. Maar doordat de levensduur langer is en het stroom verbruik minder is ben je onder aan de streep een flink stuk goedkoper uit. Bij infrarood geld echt nog steeds, goedkoop is duurkoop.

Bij i-Tronic panelen wordt 98% van het stroom effectief omgezet in infrarood warmte en maar 2% wordt omgezet in convectie warmte (warme lucht). Zo is het verlies nagenoeg 0.

Er zijn veel infrarood panelen die maar 60% infrarood en 40% convectie hebben. Ze hebben wel 98% stroom rendement, er wordt dus 98% warmte gemaakt, maar het type warmte verdeling infrarood versus convectie is compleet anders. Dit is een groot verschil tussen panelen van i-Tronic en andere infrarood panelen.

De voordelen van i-Tronic panelen

 1. Geen last van “overshoot”
  Je voorkomt Pieken (overschoot) in de temperatuur als de thermostaat het paneel uitschakelt. En zo kan de thermostaat heel gemakkelijk de vooraf ingestelde temperatuur vasthouden.
 2. De ruimte komt sneller op temperatuur
  De ruimte sneller op temperatuur komt en dat je minder energie nodig bent dan bij een NTC paneel. Dit komt doordat je minder stroom verspilt door het voorkomen van die “Overshoot”.
 3. Langere levensduur
  Tevens is de te verwachten levensduur van een geprogrammeerd metalen folie veel langer dan die van koolstof infrarood folie. In onze testen zien wij onze metalen folies wel 20 jaar meegaan. Koolstof is raadzaam om na 7 jaar te vervangen, en ze branden eerder door. Zo ben je uiteindelijk veel duurder uit. De metalen folies zijn zeer goed gevacumeerd, dit voorkomt dat de metalen folie kan doorbranden. En aangezien de eigenschap verandering tijdens verhitten en afkoelen veel geringer is heeft een i-tronic paneel een lange levensduur.

Blogs en informatie over infrarood panelen

verbruik infrarood verwarming
Nieuws

Verbruik infrarood verwarming

Wat is het verbruik van infrarood verwarming? En wat verbruikt een infrarood paneel? Zeker wanneer de gasprijzen (weer) stijgen gaan veel mensen op zoek naar een alternatieve manier van verwarmen.

Lees verder »

Persoonlijk advies?

Neem even contact op

Uw gegevens worden beveiligd verzonden
×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring