Infrarood verwarming Gelderland

Infrarood verwarming Gelderland is gespecialiseerd in het leveren en vakkundig monteren van infrarood panelen in de provincie Gelderland. Onze showroom is 6 dagen per week te bezoeken in het mooie plaatsje Beilen. Waar alle merken infraroodpanelen onder het genot van een kopje koffie met elkaar vergeleken kunnen worden. En je uitgebreid advies op maat kunt krijgen van onze experts die alle dagen voor jou klaarstaan. 

Advies op locatie mogelijk

Ook is het in de provincie Gelderland soms mogelijk om een expert van ons persoonlijk bij jou langs te laten komen. Voor advies over welk infraroodpaneel het beste bij jouw woning past. Maar meestal kunnen wij door de telefoon al veel informatie met u doornemen. Dankzij onze vakmensen kunnen wij de montage ook voor je uit handen nemen en stellen we de thermostaat netjes voor jou in. Wil je het liever zelf monteren? Onze ir panelen zijn zo gemaakt dat het zeer goed mogelijk is om deze zelf te plaatsen.

Infrarood verwarming Overijssel
Infrarood verwarming Gelderland

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een techniek waarbij via infraroodpanelen lange golf warmte wordt uitgestraald, met andere woorden stralingswarmte. Zelf voel je een gedeelte van deze stralingswarmte direct vanuit de infraroodpanelen. Maar de meeste stralingswarmte wordt opgeslagen door de muren, vloer en objecten in een ruimte. 

Waar kan je infrarood verwarming mee vergelijken

Infrarood verwarming wordt vaak vergeleken met de warmte van een open haard of het zonnetje buiten. Door middel van kolen en hout worden de muren van de open haard warm. Nadat het hout en de kolen niet meer branden heb je nog wel urenlang profijt van de stralingswarmte van de muur. Dit komt omdat de muren van de open haard nog de warmte uitstraalt. 

Infrarood is een hele gezonde manier van verwarmen

Vergeleken met andere verwarmingstechnieken is infrarood verwarming Gelderland een hele gezonde manier van warmte creëren. Omdat de lucht niet wordt verwarmd, ontstaat er geen tocht. Hierdoor wordt minder stof verplaatst wat positief is voor mensen met astma, bronchitis en allergieën. Steeds meer mensen kiezen door al deze voordelen voor infrarood.

Infrarood verwarming voor de zakelijke en particuliere markt in Gelderland

Wij leveren ir verwarming aan zowel zakelijke klanten als aan particuliere klanten in Gelderland Afhankelijk van of je een particuliere of zakelijke klant bent, adviseren wij verschillende type en soorten en merken infrarode panelen. 

Infrarood verwarming zakelijk

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van infraroodpanelen aan de zakelijk markt. Voor kantoorpanden wordt geadviseerd om gebruik te maken van de i-Tronic Smart panelen, deze panelen zijn leverbaar tot max 1100 watt. Voor bedrijfspanden met hoge plafonds wordt aangeraden om te kiezen voor de i-Tronic Power panelen, deze infraroodpanelen zijn leverbaar tot 2300 watt en kunnen warmte uitstralen tot 25 meter.

Infrarood verwarming particulier

Voor de particuliere markt bieden wij de i-Tronic Smart panelen aan. Dit zijn stijlvolle infraroodpanelen met een dikte van maar 1 centimeter wat in ieder interieur past. De i-Tronic Smart infraroodpanelen zijn energiezuinig en vereisen geen onderhoud. Ze zijn daarnaast makkelijk zelf te installeren. Door de strakke elegante uitstraling vallen ze amper op aan het plafond.

Infrarood verwarming in Gelderland voor iedere ruimte

Infrarood verwarming is geschikt voor alle ruimtes. Het enige waar rekening mee moet worden gehouden is dat niet ieder type infrarood verwarming in een vochtige ruimte geplaatst mag worden, zoals in een badkamer. i-Tronic infrarood panelen mogen dit wel door hun IP-44 waarde. Let hierbij ook altijd op bij plaatsing in keukens, in verband met condens dat vrij komt bij het koken. Wij hebben voor u een betrouwbare oplossing.

Soorten infrarood verwarming

Er zijn twee varianten van infrarood verwarming, namelijk de korte golf infrarood verwarming en de lange golf infrarood verwarming. Beide hebben hun voor- en nadelen. Woont u in Gelderland en heeft u persoonlijke vragen over infrarood waar u niet gelijk het antwoord op onze website kunt vinden? Neem dan gerust even contact met ons op, wij informeren u graag.

Korte golf infrarood verwarming

Korte golf infrarood verwarming geeft na inschakeling van het infraroodpaneel direct warmte af, met een oranje gloed. Je mag maximaal 15 tot 20 minuten in deze warmte straling door de hoge intensiteit. Als je op zoek bent naar terrasverwarming, zijn deze infraroodpanelen geschikt. Omdat je in de buitenlucht meer energie verliest. Wij raden het gebruik van korte golf infrarood verwarming in huis dan ook niet aan.

Lange golf infrarood verwarming

Lange golf infrarood verwarming maakt lange golf infrarood stralen wat aanvoelt als zachte wellness warmte. Vergeleken met de korte golf duurt de opwarmtijd van de lange golf iets langer. De lange golf infrarood verwarming warmt als eerste de muren, vloer en objecten op. Die vervolgens weer de warmte uitstralen naar de omgeving. Dit heeft als voordeel dat de uitstraling van de warmte veel natuurlijker is. Nog een voordeel is dat een groot deel van de ruimte wordt verwarmd, in plaats van alleen een deel ervan. Wil je graag een ruimte volledig verwarmen? Dan kan lange golf infrarood verwarming een uitkomst bieden.

Locatie infraroodpaneel

Hoe en waar plaats je infrarood panelen? Een infraroodpaneel kan zowel aan de muur als aan het plafond worden opgehangen. Hieronder leggen we de verschillen uit.

Plafond

De meest geschikte locatie om een infrarood verwarming te plaatsen is aan het plafond, omdat het infraroodpaneel de warmte naar beneden uitstraalt. Hierdoor komt het grootste gedeelte van de warmte in de objecten, vloer en muren terecht wat vervolgens uitgestraald kan worden naar de omgeving. Zo kun je het meeste rendement uit jouw infraroodpanelen halen.

Muur

Wanneer een infraroodpaneel aan de muur wordt opgehangen verliest het ongeveer 30 procent rendement ten opzichte van wanneer het infraroodpaneel aan het plafond wordt opgehangen. Daarom wordt altijd geadviseerd om een infraroodpaneel aan het plafond op te hangen.

De voordelen van infrarood verwarming in Gelderland

Een infrarood verwarming biedt enkele voordelen. Zo is de aanschafprijs van een infraroodpaneel goedkoper dan een cv-ketel of warmtepomp. Daarnaast voelt de warmte van een infraroodpaneel aangenamer aan dan een CV-verwarming of hete lucht verwarming, omdat eerst de objecten worden opgewarmd en dit vervolgens wordt uitgestraald naar de omgeving. Dit heeft als voordeel dat er geen tocht plaatsvindt. Als laatste vereist infrarood verwarming geen onderhoud wat bijdraagt aan lagere kosten.

Kosten van infraroodpanelen

De prijzen van infraroodpanelen kunnen bij verschillende aanbieders variëren. De prijzen kunnen variëren tussen de €299 en €1359. De reden voor de grote verschillen in prijzen heeft te maken met verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte van de panelen, de wattage en de algehele kwaliteit. Lagere kwaliteit infraroodpanelen zullen een lager rendement hebben dan kwaliteit infraroodpanelen, en dus meer energiekosten hebben. De goedkoopste infraroodpanelen zijn dus niet altijd de beste keuze. Na de aanschaf betaal je alleen nog je energiekosten, wat lager is dan de kosten van een cv-ketel. Bij infraroodpanelen zijn daarnaast geen onderhoudskosten van toepassing, omdat ze onderhoudsvrij zijn.

Bestel infrarood verwarming in Gelderland

Wil je meer advies over infrarood verwarming in Gelderland of heb je vragen over onze infraroodpanelen? Bekijk ons assortiment of neem geheel vrijblijvend contact op met ons team. Wij adviseren jou graag.

Levertijd in Provincie Gelderland

We leveren de infraroodpanelen in onder andere de provincie Gelderland. De levertijd hiervan bedraagt gemiddeld 1 tot 3 dagen. Wij hebben de meeste infrarood panelen op voorraad. In enkele gevallen kan dit langer duren vanwege een piek in de vraag tijdens het hoogseizoen .

Montage in heel Gelderland

De infraroodpanelen zijn zo gemaakt dat het monteren hiervan zeer eenvoudig is. Wil je het monteren liever door een specialist laten doen? De Infraroodverwarming-specialist Nederland heeft goed opgeleide vakmensen. Die de montage in de Provincie Gelderland graag voor jou uit handen nemen. Bovendien stellen onze deskundigen de thermostaat op de juiste manier in waardoor je optimaal kunt genieten van de warmte van je infraroodpaneel.   

×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring