Waar plaats je infrarood panelen?

Infrarood paneel aan het plafond plaatsen. #

Er is eigenlijk, maar 1 goede plaats waar je infrarood panelen kunt plaatsen en dat is aan het plafond. Zo kunnen de lange golf stralen jou goed bereiken en behaal je het hoogste rendement. Omdat de infraroodverwarming de vloer ook wel bereikt, maar die raakt verzadigd en straalt daarna de infrarode warmte gewoon weer terug naar jou. Dus dat is geen verlies. Het beste plaats je de panelen symmetrisch verdeeld over het plafond. Dat geldt voor alle ruimtes, waaronder dus ook in de slaapkamer, badkamer en woonkamer.

Waar plaats je infrarood panelen. De beste plek is aan het plafond

Infrarood paneel aan de muur bevestigen #

Plaats je een lange golf infrarood paneel aan de muur dan daalt het rendement met circa 30%. Dat is zonde, dit wordt veroorzaakt omdat er ramen in de woning zijn die een gedeelte van de infrarode warmte doorlaten. Dit verlies kan je enigszins beperken door infrarood Shield folie aan te brengen zo blijft de infrarood warmte beter binnen in je huis en zomers komt er minder infrarood door je ramen in de woning. De beste locatie blijft dus gewoon om de infrarood panelen aan het plafond te plaatsen. Maar waar infraroodpanelen plaatsen op het plafond in de ruimte?

Waar infrarood panelen plaatsen bij een systeemplafond? #

De maten van onze infraroodpanelen zijn zo gemaakt dat ze precies in een systeemplafond passen. 60 bij 120 cm voor ons normale model en 60 bij 60 cm voor het kleine model. Stekker van de regeling in het stopcontact boven het systeem plafond, thermostaat aankoppelen en de (draadloze)thermostaat in de ruimte plaatsen die jij verwarmt, wilt hebben en klaar is de klus. Is dit echt zo simpel? Ja dagelijks plaatsen zowel zakelijke klanten als vele particulieren zelf hun infrarood verwarming in hun pand of woning.

Infrarood paneel in betonnen of gestuct plafond weg werken #

Waar plaats je infrarood panelen in een betonnen of gestuct plafond? Mag ik een infrarood paneel in mijn betonnen plafond/ of gestuct plafond helemaal gesloten wegwerken? Nee, er moet altijd en klein beetje lucht als isolatie achter het infraroodpaneel zitten zodat het kleine beetje overtollige warmte wat ontstaat zich niet ophoopt maar kan ontsnappen.

i-Tronic panelen werken met een snel montage systeem voor het plafond. #

Je boort simpel een paar gaatjes in het betonnen plafond. Plaatst de 2 geleiderails met een paar schroefjes en klinkt daarna zo het infraroodpaneel aan het plafond. Kabel kan weggewerkt worden in een gleufje in het beton, of via een plat kabelgootje over het plafond. Verwijderen gaat net zo gemakkelijk.

2 reacties

    1. Goedemorgen Elly,
      Het is niet strik noodzakelijk voor het paneel, er zijn echter wel verzekeringsmaatschappijen die het eisen. Ons advies is dan ook altijd om even schriftelijk akkoord te vragen aan jouw verzekeraar. Het heeft wel de voorkeur om randaarde te gebruiken dit biedt een extra veiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring