Infrarood Spiegel Verwarming

Infrarood verwarmde spiegel ideaal of illusie?

Hoe ideaal is het om in je badkamer een infrarood verwarmde spiegel neer te hangen. Een spiegel die niet alleen de functie van spiegel heeft, maar ook die van infrarood verwarming zodat jij heerlijk kunt douchen in een behaaglijk warme badkamer. Dit klinkt geweldig alleen in de praktijk zit het helaas toch net wat anders in elkaar.

Hoe is de werking van een infrarood verwarmde spiegel

Een spiegel bestaat uit glas met daar achter een spiegelende coating die uit meerdere lagen bestaat.  Je moet echter de infrarood folie achter deze coating plaatsen omdat je anders de folie ziet in plaats van de glanzende spiegel. Doordat je de ir straling folie achter de spiegel plaatst, gaat de straling moeilijk door de metalen coating heen. Hierdoor krijg je een spiegel die warm wordt, maar nauwelijks infrarode warmte afgeeft. Wel zorgt het opwarmen van je spiegel dat je minder condens op je spiegel krijgt. Maar dat is heel wat anders dan een infrarood verwarmde spiegel. Je krijgt dan een elektrisch verwarmde spiegel die nauwelijks de ruimte verwarmd. Dat is niet wat de meeste mensen verwachten van een ir spiegel.

Filters

Merk

Thermostaat

Plaatsing

Vermogen

10 jaar Garantie !

Meer dan 20 jaar ervaring

Besparen op energiekosten

Ontwikkeling wel goed werkende infrarood verwarming spiegel

i-Tronic is druk bezig met het ontwikkelen van een infrarood verwarmde spiegel die wel als infrarood verwarming in de badkamer kan werken. Momenteel is deze bij ons in ontwikkeling en dus nog niet leverbaar. Zodra dit product op de markt komt informeren wij u gelijk hierover op onze website.

Alternatief infrarood verwarmde spiegel.

Plaats een goed infrarood paneel aan het plafond voor de spiegel in uw badkamer. Door dit te doen, zal de condens door het infrarood paneel gedroogd worden. Zo kan je de spiegel goed blijven gebruiken. Daarnaast wordt de badkamer aangenaam warm door de infrarood verwarming aan het plafond. Beide doelen worden zo bereikt  zonder dat je een extra infrarode spiegel hoeft aan te schaffen.

2 Tips om er voor te zorgen dat de spiegel in je badkamer niet beslaat

Er zijn tegenwoordig middeltjes op de markt waarmee je de spiegel kunt behandelen zodat er niet zo gauw condens op je spiegel vormt. Je moet dit wel regelmatig onderhouden, maar je spiegel blijft het dan wel beter zicht geven als je onder de douche weg komt. Een ander alternatief is een goede afzuiging in de douche. Je zuigt daarmee veel vochtige damp weg die hierdoor niet op de spiegel neerslaat. Daarnaast verkleint minder vocht in de douche ook de kans op schimmel. Schimmel heeft een hekel aan infrarood! Dat is dus ook een groot voordeel om infrarood verwarming in de douche te gebruiken

Infraroodverwarming voor iedere ruimte

Naast dat infrarood verwarming jouw huiskan verwarmen, zijn er meer ruimtes waar dit mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan:

Toch nog vragen over onze producten? Wij vertellen je graag meer, neem vooral contact op bij vragen.

Blogs en informatie over infrarood panelen

verbruik infrarood verwarming
Nieuws

Verbruik infrarood verwarming

Wat is het verbruik van infrarood verwarming? En wat verbruikt een infrarood paneel? Zeker wanneer de gasprijzen (weer) stijgen gaan veel mensen op zoek naar een alternatieve manier van verwarmen.

Lees verder »

Persoonlijk advies?

Neem even contact op

Uw gegevens worden beveiligd verzonden
×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring