Goedkope infrarood panelen

Goedkope infrarood panelen klinkt leuk alleen goedkoop bij het aanschaffen blijkt in de praktijk nog steeds duurkoop. Je koopt een infrarood paneel om je huis aangenaam efficiënt en energiezuinig te verwarmen op de meest makkelijke manier. Plaats je voldoende elektrische kacheltjes in je woning dan wordt je woning ook wel warm alleen krijg jij het nog veel warmer zodra je de elektriciteit nota binnen krijgt. Het is dus slimmer om iets meer te besteden bij de aanschaf.

Goedkope infrarood panelen geven maar 20 tot 30% lange golf infrarode stralen (warmte-energie) de rest, 70% tot 80% is confectie warmte. Dezelfde confectiewarmte die dat oude elektrische kacheltje van oma geeft. Je bent dan dus eigenlijk de lucht onder je plafond aan het verwarmen. Wil jij het zelf warm krijgen dan zal het systeem erg veel vermogen, is stroom moeten ”verbranden” om jou zelf een warm gevoel te bezorgen. Immers warme lucht stijgt op en blijft dus onder het plafond hangen. Helemaal onvoordelig bij nieuwe woningen die tegenwoordig weer een wat hoger plafond hebben!

Goedkope infrarood panelen, Duur in gebruik. #

Je denkt door het aanschaffen van goedkope infrarood panelen goedkoop uit te zijn en dat je voordeel hebt behaald. Maar je betaalt dit dubbel en dwars terug door je elektriciteitsverbruik. Dus ieder jaar betaal je de rekening van je “goedkope” infraroodpaneel. Het was toch echt slimmer geweest om een wat duurder infrarood paneel te kopen met een veel hoger rendement (97% infrarode warmteafgifte) want dit verdiend zich in de praktijk snel terug.

Investeer iets meer en koop gelijk een goed infrarood paneel #

Het is verstandiger om bij de aanschaf van een infraroodpaneel iets meer te investeren, a krijg je het veel makkelijker warm in huis en b blijft het openen van de energienota ook een plezierige bezigheid. Kort samengevat een wat hoger geprijsd lange golf infrarood paneel hoeft helemaal niet duur te zijn, maar vergt een iets hogere investering bij de start die jij tijdens het gebruik weer snel terug verdient.

Goedkoop paneel 5 jaar Garantie “iets duurde paneel” 10 jaar Garantie #

Stel je koop een infraroodpaneel voor 275 euro. Dan lijkt dat voor veel kopers interessanter dan een wat duurder infraroodpaneel van 350 euro. Maar goedkope infraroodpanelen hebben meestal maar 5 jaar product garantie en het duurdere infrarood paneel 10 jaar product garantie. Gaat het goedkope infraroodpaneel na 5 jaar stuk dan moet jij opnieuw 275 euro uitgeven en ben je uiteindelijk met 550 euro toch een stuk duurder uit. Daarbij is het rendement van de duurdere infraroodpanelen vaak aanzienlijk hoger en dat bespaar jij op jouw energie nota. En die komt natuurlijk jaarlijks steeds weer terug.

Het gaat er onder aan de streep om wat jij krijgt en wat het jou kost. #

Je wilt immers als je overstapt van een gas gestookte cv-verwarming niet voor verrassingen komen te staan. Wist jij dat een infrarood lange golf verwarming lang niet zo gevoelig voor tocht is als een cv-verwarming die (confectie warmte geeft, is de lucht verwarmen). Goedkope infraroodpanelen hebben vaak ook een kortere levensduur. Dit komt omdat in die goedkope panelen weerstand blokken zitten (ook wel resistors genoemd) omdat de warmte daar plaatselijk wordt opgewarmd en het paneel 1 temperatuur moet krijgen heb je plaatselijk een veel hogere temperatuur, dit verkort de levensduur van die weerstandsblokken e vergroot de kans op uitval.

Infraroodfolie en betere isolatie in het paneel verhogen het rendement. #

Als er in een infraroodpaneel geen geen weerstandblokken / losse resistors zitten dan heb je veel minder plaatselijke warmte. Een duurder infraroodpaneel maakt gebruik van een luxe infrarood folie die de warmte produceert. Omdat die warmte veel mooier verdeeld is heb je in het duurdere paneel veel minder isolatie nodig. Je wilt namelijk dat de warmte naar voren straalt en niet naar achteren tegen het plafond aan. Door het gebruik van infraroodfolie en zeer hoogwaardige isolatie kunnen wij de i-Tronic panelen zo ultraplat maken. Dit staat esthetisch veel mooier en dat is voor vele klanten ook erg belangrijk. De warmte van i-Tronic moet aanwezig zijn, de looks mogen wegvallen in het geheel.

Veel goedkope infrarood panelen kunnen minder goed tegen vocht. #

Veel goedkope infrarood panelen zijn niet geschikt om te gebruiken in een ruimte met een wat hogere luchtvochtigheid. i-Tronic panelen zijn heel bewust zo ontworpen en geproduceerd dat zij wel goed in ruimtes te gebruiken zijn waar de luchtvochtigheid wat hoger is. Je wilt geen kortsluiting of corrosie in je infraroodpaneel. i-Tronic infrarood-panelen worden in Nederland ontwikkeld uitgebreid getest onder allerlei omstandigheden. En ook de productie van i-Tronic wordt volledig in Nederland gedaan zodat wij aan de aller hoogste kwaliteitseisen kunnen voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring