Wat zijn de beste infrarood panelen

Wat zijn de beste infrarood panelen #

Wat zijn goede infrarood panelen? Of beter gezegd wat zijn de beste infrarood panelen? Dit zijn twee vragen die ons dagelijks gesteld worden. De meeste merken ir. panelen lijken aan de buitenkant allemaal op elkaar. Ze hebben dezelfde afmeting en vaak ook dezelfde kleur. Maar schijn bedriegt, want er zit een enorm verschil tussen goede minder goede en slechte infrarood panelen. De beste panelen van het merk i-Tronic stralen 98% lange golf energie (stralingsenergie vergelijkbaar met die van de zon) uit. En deze panelen geven maar 2% convectiewarmte (warme lucht). Die 98% is het effectieve rendement dat jou daadwerkelijk verwarmt. Daarom zijn i-Tronic panelen ook zo populair. Je betaalt iets meer tijdens de aanschaf maar dat verdien je dubbel en dwars terug tijdens het verbruik door de veel hogere efficiency.

Wat zijn minder goede infraroodpanelen? #

Er zijn veel infrarood panelen die slechts 20% of 30% lange golf warmte afgeven en 70% tot 80% convectie (hete lucht) produceren. Dit betekent dat je voornamelijk het plafond aan het verwarmen bent en zelf nauwelijks wordt verwarmd. Het rendement van deze panelen is erg laag en daarom zijn ze goedkoop in aanschaf, maar duur in gebruik. Deze simpele “bakplaten” zijn eigenlijk gewoon ouderwetse elektrische convectiekachels en iedereen weet nog dat die oude kachels erg duur waren om de woonkamer te verwarmen. Je kreeg het pas echt warm als de energienota op de mat viel. De beste infraroodpanelen zijn dus iets duurder in aanschaf maar veel goedkoper voor jou in gebruik.

Welk infrarood paneel is voor mij de beste keuze? #

Het ideale i-Tronic Smart infrarood paneel is van aluminium en wordt zeer snel warm. Het is licht modieus en ultra dun. Ondanks de hoge warmte opbrengst is het stroomverbruik heel netjes. Dit komt door de PTC techniek. Door meer warmte naar de voorkant van het paneel te sturen krijg je het hoogste rendement. Tel hier de 10 jaar product garantie bij op en uw keuze is niet meer moeilijk.

De beste infrarood panelen zijn niet meer van glas #

Op zich kunnen glazen infrarood panelen prima functioneren. 11 jaar geleden waren bijna alle infrarood panelen van glas. Glazen infrarood panelen hebben echter drie nadelen. Waardoor glas niet de beste keuze is:

De vier nadelen van infrarood panelen van glas #

1. De panelen zijn dikker. #

De glazen panelen zijn dikker (gemiddeld 4,5 cm) dan moderne metalen infrarood panelen (1 cm). Hierdoor is het minder fraai om het paneel onder een bestaand betonnen of gipsplaat-plafond aan te brengen. Het paneel steekt dan erg uit onder het plafond. (Het paneel aan de wand bevestigen is geen ideaal alternatief omdat het rendement dan met 30% daalt!) Het ir. paneel verliest dan namelijk een gedeelte van zijn eigen temperatuur als convectie warmte (hete lucht die rechtstreeks naar het plafond gaat) en zo wordt er minder infrarode warmte naar jou in de ruimte gezonden. De beste plek is echt aan het plafond.

2. Ir. panelen van glas hebben een lange opwarmtijd. #

Glazen infrarood panelen warmen traag op omdat ze veel meer massa hebben. Waardoor de opgewekte warmte niet snel wordt afgegeven. Ook het aangesloten vermogen is vaak hoger. Om de grotere massa sneller op te warmen heb je bij glas namelijk meer vermogen nodig. Eenmaal warm is het rendement net zo hoog als bij een aluminium paneel. Echter, je hebt niet altijd de mogelijkheid om een hoger vermogen te plaatsen. Omdat een groep in huis maximaal 3650 Watt belast mag worden. Zo maakt het een groot verschil of een paneel 750 Watt of 1250 Watt gebruikt. Meerdere panelen verdelen over de ruimte geeft het beste resultaat.

3. Infrarode panelen van dit materiaal kunnen gemakkelijker breken. #

Glas heeft altijd de kans van knappen. Vooral met kinderen in huis wil je dat niet. En dat hoeft ook niet omdat de beste efficiëntere panelen van speciaal vliegtuigaluminium zijn gemaakt. Wat niet in scherven kan breken. Veel sneller op temperatuur komt en dezelfde aangename warmte geeft en veel langer meegaat. Alle nadelen van infrarood verwarming willen weten, op deze pagina leggen wij het u haarfijn uit.

4. Een glazen paneel is veel zwaarder #

Dit komt doordat het gewicht van de materialen van een glazen infrarood paneel veel hoger zijn. Daardoor is het totaalgewicht van het paneel ook veel hoger. De beste infrarood panelen zijn van aluminium en dat is een veel lichter materiaal. Voor infrarood panelen is dat ook het beste materiaal omdat het veel sneller op temperatuur is. Bij een gipsplaten plafond is het vaak niet mogelijk om een paneel van 20 kilo te plaatsen. En ook voor de installateur is 20 kilo boven het hoofd monteren absoluut geen pretje. Daarom worden de beste infrarood panelen zeer dun en licht gemaakt.

Een beter infrarood paneel gebruikt geen weerstandsblokken. #

Een duurder infrarood paneel maakt geen gebruik van losse weerstanden aan de binnenkant van het paneel. Een weerstandsblok zorgt voor plaatselijke verwarming. Waardoor het blok zelf erg warm moet worden om de warmte te kunnen verdelen. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van infraroodpanelen ? Bij het beste infrarood paneel wordt gebruik gemaakt van een metalen infrarood folie. Wat netjes over het gehele paneel verdeeld is. Dit zorgt voor een veel gelijkmatigere temperatuurverdeling en een betere warmte afgifte. En is veel minder slijtage gevoelig waardoor je infrarood paneel aanzienlijk langer mee gaat. Zo ben je met een duurder paneel qua gebruik veel goedkoper uit dan een goedkoper paneel wat 3 keer zo snel vervangen moet worden.

Het beste infrarood paneel geeft weinig warmte aan de achterzijde af #

De beste infrarood verwarming geeft 98% lange golf infraroodwarmte af. 2% Convectie warmte, en is inwendig goed geïsoleerd. Zo wordt er gezorgd dat er weinig warmte via de achtkant van het paneel ontsnapt, want dat is verlies. Daar woont niemand en wil je graag geen energie aan verspillen. In de praktijk blijken veel goedkope panelen erg veel warmte en dus energie aan de achterkant te verliezen. Het gebeurt, jij ziet het niet maar je merkt het uiteindelijk wel aan je elektriciteit nota. Je kan het verlies van infrarood in huis beperken met infrarood werende folie. De beste infrarood panelen zijn dus veel zuiniger dan de goedkope uitvoeringen. Goedkoop is ook in de branche van ir. duurkoop. Dus het beste besluit is om bij de aanschaf van infrarood verwarming iets meer te besteden. Dat verdien je dubbel en dwars terug tijdens het verbruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring