Heeft een infraroodpaneel een geaard stopcontact nodig?

pexels-nikita-nikitin-8101107

Het verschil tussen een geaard/niet geaard stopcontact

Een geaard stopcontact voor een infraroodpaneel heeft een extra geelgroene draad die verbonden is met de aarde. Als er een kortsluiting of een storing in het apparaat optreedt, wordt de extra stroom afgevoerd via deze aardedraad naar de aarde. Hierdoor verminderd het risico op elektrocutie. Dit is de reden waarom het gebruik van geaarde stopcontacten wordt aanbevolen voor infrarood panelen die op 220 volt elektriciteit werken.

Consequenties niet geaard stopcontact

Bovendien zou het ontbreken van een geaard stopcontact kunnen leiden tot statische ontlading en vonken in het infraroodpaneel. Dit zou in een zeer ongunstige situatie brand veroorzaken als het in de buurt is van brandbaar materiaal. Dit risico kan eenvoudig worden verminderd door gebruik te maken van een geaard stopcontact.

Randaarde alsnog aanleggen meestal vrij simpel

Als uw woning geen geaarde stopcontacten heeft, kunt u deze laten installeren door een professionele elektricien. Dit is een veiligere optie dan het gebruik van niet-geaarde stopcontacten. Omdat dit de kans op elektrische schokken en brand aanzienlijk vermindert.

Aardlekschakelaar als alternatief bij niet geaard stopcontact

Als u om welke reden dan ook een infraroodpaneel in een niet-geaard stopcontact wilt gebruiken, kunt u een aardlekschakelaar installeren. Een aardlekschakelaar onderbreekt de stroomtoevoer als er een lekstroom wordt gedetecteerd. Hierdoor wordt het risico op elektrische schokken verminderd. Een aardlekschakelaar is echter geen vervanging voor een geaard stopcontact. Wij bevelen u nog steeds aan om een infraroodpaneel in een geaard stopcontact te steken.

Volg altijd de veiligheidsinstructies van de infraroodpaneel fabrikant

Het is altijd belangrijk om de veiligheidsinstructies van het infraroodpaneel te lezen en op te volgen. Als u zich zorgen maakt over de veiligheid, raadpleeg dan een elektricien. Zorg er ook voor dat het infraroodpaneel niet in contact komt met water of vocht, en dat het niet wordt bedekt door gordijnen, of andere materialen die brand kunnen veroorzaken. Waar moet u op letten bij de aanschaf van een infrarood paneel?

Samengevat wat voor opties zijn er

Kortom, het is aanbevolen om een infraroodpaneel in een geaard stopcontact te steken om het risico op elektrische schokken en brand te verminderen. Als u geen geaarde stopcontacten heeft, kunt u deze laten installeren door een professionele elektricien of een aardlekschakelaar gebruiken om het risico te verminderen.Het is altijd belangrijk om de veiligheidsinstructies van het infraroodpaneel te lezen en te volgen, en als u zich zorgen maakt over de veiligheid, raadpleeg dan een elektricien. Met de juiste installatie en gebruik kunnen infraroodpanelen een efficiënte en veilige manier zijn om uw huis te verwarmen.

De Infrarood verwarming Specialist

Ruim 10 jaar geleden zagen wij de potentie van infrarood verwarming en heeft EvertWillem infraroodverwarming-specialist.nl opgericht. Gelijktijdig zijn we ook gestart met het ontwikkelen van onze eigen hoogwaardige infrarood panelen. Onze eigen I-tronics panelen met 10 jaar garantie staan nu bekend als de beste panelen die verkrijgbaar zijn.

Wanneer is overstappen op infrarood verwarming interessant? En gebruikt u infrarood verwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming? Een woning, kantoor of kamer verwarmen met infrarood is een oplossing die steeds populairder wordt. Maar ook veel vragen oproept.

Samen met ons team van specialisten zetten we onze kennis en ervaring in om u zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden van infrarood verwarming. Dat doen we onder andere door informatieve blogs te publiceren en advies op maat te geven.

Al onze infrarood panelen zijn voorzien van de juiste certificering en worden geïnstalleerd door vakmensen.

Klantenservice
Over de Infrarood Verwarming Specialist

Ruim 10 jaar zijn we met infraroodverwarming-specialist.nl dé specialist op het gebied van infrarood verwarming. We leveren hoogwaardige infrarood panelen van ons eigen merk I-tronics met 10 jaar garantie. Daarnaast leveren we ook infrarood panelen van merken als Eurom, Sunpower en Sunjoy. Heeft u een vraag over infrarood verwarming bij u thuis? Wij helpen u graag.

×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring