Zijn er infrarood panelen die op vermogen gestuurd kunnen worden?

volume button isolated on white background

Er zijn speciale i-Tronic infraroodpanelen op de markt die op vermogen gestuurd kunnen worden. Dit betekent dat ze kunnen worden aangepast aan verschillende vermogensniveaus. Dit stelt gebruikers in staat om het paneel te gebruiken op de meest efficiënte manier voor hun behoeften. Bijvoorbeeld als een gebruiker een kleinere ruimte wil verwarmen, kan hij het paneel op een lager vermogensniveau instellen, om energie te besparen. Als de gebruiker meer warmte nodig heeft, kan hij het vermogensniveau verhogen. Zo heb je eigenlijk een groot en een klein paneel in een.

Een belangrijk voordeel van het aansturen via het vermogen

Een belangrijk voordeel van het gebruik van infraroodpanelen op vermogen gestuurd in plaats van op temperatuur is dat de gebruiker meer controle geeft over de hoeveelheid energie die wordt gebruikt. Je kan je verwarmingskosten aanzienlijk verlagen door het vermogensniveau aan te passen aan de grootte van de ruimte. Of aan de gewenste temperatuur.

Via een slimme automaat kan het vermogen worden aangepast

Bovendien kunnen infraroodpanelen op vermogen gestuurd worden met behulp van een thermostaat of een timer. Een thermostaat kan het vermogensniveau automatisch aanpassen aan de gewenste temperatuur. Een timer kan een paneel in- en uitschakelen op vooraf ingestelde tijden. Dit maakt het mogelijk om het paneel te gebruiken op de meest efficiënte manier voor de gebruiker.

Ideaal voor ruimtes die geen constante temperatuur nodig zijn

Infraroodpanelen op vermogen zijn ook zeer geschikt voor gebruik in ruimtes waar geen constante temperatuur nodig is. Bijvoorbeeld garages, werkplaatsen, opslagruimtes of grote loodsen. In deze ruimtes kan het paneel eenvoudig worden aangepast aan de warmtebehoefte zonder onnodig energie te verspillen.

Benieuwd hoeveel infrarood panelen je nodig hebt? Lees ons blog: ‘hoeveel infrarood panelen heb je nodig?

Samenvatting het vermogen besturen via het vermogen van een ir paneel

Kortom, infraroodpanelen kunnen op vermogen gestuurd worden in plaats van op temperatuur. Dit geeft gebruikers meer controle over de hoeveelheid energie die wordt gebruikt. En dit maakt het mogelijk om het paneel op de meest efficiënte manier te gebruiken voor hun behoeften. Ben je op zoek bent naar een energiezuinige en effectieve manier om jouw huis of werkruimte te verwarmen, overweeg dan om infraroodpanelen op vermogen te gebruiken.

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring