Warmte paneel

De meest aangename warmte van een ir. paneel. #

In Nederland hebben wij een lange winter die gelukkig de laatste jaren niet al te koud verlopen is. Echter willen we er natuurlijk ook graag warm bij zitten als het ‘s winters wel koud word. En daar is een warmtepaneel de ideale oplossing voor. Je hangt een warmtepaneel op bij voorkeur aan het plafond. De stekker in het stopcontact, aanmelden via de wifi switch op de draadloze thermostaat en je bent klaar. Zo snel? Ja zo makkelijk gaat dit echt. Gebruiksgemak staat voorop.

Hoe werkt een warmtepaneel? #

Een warmte paneel is een paneel meestal gemaakt van aluminium of van glas, keramisch kan ook. In dit warmte paneel zit lange golf infrarood folie wat heerlijke warmte uit straalt. Deze warmte-energie wordt opgenomen door vloeren en muren en zodra die verzadigd zijn stralen die de infrarode warmte weer uit. Jij als mens bevat vocht en jij neemt die warmte straling op en dat voel heel comfortabel. Je verwarmt dus niet zinloos alle lucht in de complete ruimte!

Een warmtepaneel verwarmt jou en niet de lucht in de ruimte #

Infrarode warmte van een infrarood paneel is een energiewarmte die jou van binnenuit opwarmt. Een Cv-verwarming produceert confectie warmte en warmt zo de lucht op. Lucht die je opwarmt, verwarmt jou van buiten op door een dun luchtlaagje, maar het creëert ook toch omdat warme lucht opstijgt en als het weer afgekoeld is daalt de lucht. Dit fenomeen heet tocht en wij mensen ervaren tocht als zeer onprettig. Mensen hebben wel altijd goede ventilatie nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring