- Waar kan je infrarood verwarming het beste plaatsen?
- Kan je infrarood panelen ook aan de muur plaatsen?
- Montage panelen aan het plafond ook het makkelijkste
- Infraroodverwarming aan het plafond behoeft ook geen onderhoud.
- Hoe bedien je de panelen die op het plafond gemonteerd zijn?
- Panelen monteren aan plafond, kan dat bij gipsplaten?
Waar kan je infrarood verwarming het beste plaatsen? #
De locatie waar de infrarood verwarming het beste rendement heeft, is bij montage infrarood panelen op plafond. Je kan onder een betonnen plafond de panelen rechtstreeks aan het plafond monteren. Of je kan als het een systeemplafond betreft de panelen simpel in het systeem plafond integreren. De formaten van onze infraroodpanelen zijn bewust exact zo gemaakt dat ze easy to fit zo in het systeem plafond passen. Je kan het paneel dus ook weer heel gemakkelijk verwijderen en het systeem plafond weer origineel maken. Bijvoorbeeld als je het pand verlaat of verkoopt.

Kan je infrarood panelen ook aan de muur plaatsen? #
Ja je kan infrarood panelen ook aan de muur plaatsen alleen daalt dan het rendement met circa 30%. Dit komt omdat je meer verlies hebt via de ramen in je woning/pand. Wil je dit verlies beperken dan kan je infrarood shielding folie op de ramen plakken. Dit beperkt het verlies van infrarode warmte via de ramen. Maar de meest effectieve plaats voor infraroodverwarming is toch de panelen monteren op het plafond. Vaak lijkt dit ook het mooiste wat voor veel mensen belangrijk is.
Montage panelen aan het plafond ook het makkelijkste #
Meestal kan je in het plafond ook het gemakkelijkste de stroom voorziening aansluiten en zo hoef je dan minder aan te passen. Het monteren van de infraroodpanelen zelf aan het plafond is een fluitje van een cent. In onze verpakkingsdoos zit keurig een snel klik frame wat je met 4 schroeven en pluggen aan het beton schroeft en daar kan je dan makkelijk het paneel in klikken, en net zo makkelijk weer verwijderen wanneer jij dat wilt.
Infraroodverwarming aan het plafond behoeft ook geen onderhoud. #
Het fijne van infraroodverwarming aan het plafond is dat dit ook geen onderhoud nodig heeft. Plaats je een infraroodpaneel aan de muur dan kan er stof op het paneel terecht komen. Het is verstandig om dat te verwijderen. Infraroodpanelen aan het plafond hebben hier geen last van nog een reden waarom het plafond de meest ideale locatie is. Maar de meest belangrijke reden is dat een infraroodpaneel aan het plafond het hoogste rendement geeft.
Hoe bedien je de panelen die op het plafond gemonteerd zijn? #
Nadat je de panelen aan het plafond hebt gemonteerd zijn er 2 opties. Optie 1 je plaatst de stekker van het infraroodpaneel in de draadloze switch en sluit deze aan op een 220 volt aansluiting in het plafond. Er moet dan in het plafond ruimte zijn voor de draadloze switch en natuurlijk 220 volt aanwezig zijn. Optie 2 je hebt het paneel aan het plafond geplaatst en verlengt de 200 volt kabel aan het paneel. Zo kan je de kabel via een kabelgootje langs het plafond laten lopen naar een 220 volt stop contact. Daar klik je de draadloze switch in het stopcontact en plug je de stekker van het infraroodpaneel in de draadloze switch. De draadloze thermostaat even simpel aanleren en het systeem is klaar voor gebruik.
Panelen monteren aan plafond, kan dat bij gipsplaten? #
Speciaal doordat de i-Tronic infraroodpanelen zo licht zijn is het met onze infrarood panelen mogelijk om deze onder een gipsplaten-plafond te monteren. Meestal wordt bij een gipsplaten-plafond een simpel lichtgewicht houten latten regelwerk geplaatst en daar worden de gipsplaten op geschroefd. Hier kan je geen zware infraroodpanelen aan bevestigen dat houdt zo’n constructie nooit. i-Tronic infrarood panelen zijn erg makkelijk te plaatsen onder een gipsplaten-plafond. Je boort 4 gaatjes doet er een vlinder gipsplug in en schroeft de panelen vast. Het gipsplaten-plafond is sterk genoeg om de i-tronic infraroodpanelen te dragen. In de gipsplaten is ook makkelijk een gat te boren waar de draadloze switch in past. Zo hoef je geen kabels over het plafond te plaatsen, wat optisch natuurlijk minder fraai is.