Thermostaten voor infrarood verwarming

Infrarood panelen moeten aangestuurd worden om de juiste temperatuur te behalen. Dit gebeurd via een thermostaat die het paneel aan en uitschakelt om zo de gewenste temperatuur te bereiken.

Soorten Thermostaten #

Er zijn twee soorten thermostaten, thermostaten die bedraad zijn en draadloos. Bij thermostaten die bedraad zijn wordt er via een draad de infrarood panelen aan en uitgeschakeld. Bij de draadloze optie hoeven er geen draden getrokken worden en vindt de besturing via een wifi zender in de thermostaat en een wifi-switch bij het paneel plaats. Draadloos is natuurlijk een stuk makkelijker te monteren en daarom erg populair.

Wij bieden u drie types draadloze thermostaten aan:

  1. De gewone draadloze thermostaat die je simpel instelt en draadloos de infrarood panelen aanstuurt.
  2. De wat luxere draadloze thermostaat die je via je telefoon kunt bedienen. Ben je onderweg en veranderd je tijdschema? dan kan je jouw verwarmingsbehoefte heel makkelijk aanpassen via je telefoon, zo kom je altijd thuis in een warm huis.
  3. De draadloze thermostaat via Domotica. Domotica is de meest luxe thermostaat. Zo kan je ieder vertrek exact op afstand draadloos bedienen via je i-pad of Samsung pad. Dit is de beste methode of je woning zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Het inregelen vergt de eerste keer natuurlijk wel wat meer tijd dan bij de andere opties.

Montage thermostaat #

Wanneer u een draadloze thermostaat wilt gebruiken monteert u de draadloze thermostaat met schroeven aan de muur. U kunt de thermostaat ook los neerzetten als u niet wilt schroeven in bijvoorbeeld een tijdelijke woning. Afhankelijk van of u de verwarming wilt gebruiken als bijverwarming of hoofdverwarming plaatst u het aantal infrarood panelen voor de verwarmingsbehoefte. U klikt de wifi switch tussen de stekker van het infrarood paneel en de 220 volt voeding en u meldt de wifi-switch op de thermostaat aan. Het systeem is gelijk klaar voor gebruik.

Gebruik thermostaat #

Meestal is het prettig om bepaalde tijdsblokken in te stellen zodat je afhankelijk van de warmte behoefte in een bepaalde periode daar gemakkelijk via de thermostaatinstelling  aan kan voldoen. Stel je gaat ‘s ochtends om 8 uur de deur uit naar je werk dan kan je bijvoorbeeld overdag de thermostaat 2 graden lager zetten en om 17.00 als je thuis komt weer 2 graden hoger.

Batterij vervangen thermostaat. #

Ons advies is om één keer per 2 jaar preventief de batterij te vervangen. Zo ben je er zeker van dat je nooit een keer thuis komt in een koud huis. De batterij vervangen in de thermostaat is erg eenvoudig. Je schuift het klepje aan de kant en dan zijn de batterijen goed bereikbaar. In de handleiding die wij bij de thermostaten leveren staat dit keurig in details uitgelegd.

Instellen thermostaat #

Bij alle door ons geleverde wifi thermostaten ontvangt u een duidelijke Nederlandse handleiding. Het instellen van de thermostaat is niet moeilijk. Wel raden wij altijd aan om de handleiding twee keer goed door te lezen voordat u begint met het instellen van de thermostaat. Mocht u er nou toch niet uitkomen om wat voor reden dan ook, dan kunt u ons gerust even bellen en helpen wij u op afstand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring