Vrijstaande infrarood panelen

De werking #

Vrijstaande infrarood panelen werken op basis van infrarode straling. Langegolf infraroodstraling is een moderne vorm van energie straling die hele aangename warmte geeft. Wanneer deze energie het menselijk lichaam of een object in de kamer raakt worden deze van binnenuit opgewarmd. Dit betekent dat wanneer een paneel aan staat het infrarode warmte uitzendt. Die op de mensen en op de voorwerpen in de kamer terecht komt. Hierdoor worden deze opgewarmd. Heel anders dan bij een CV (hete lucht) verwarming die een warm luchtlaagje om je heen legt. Wat zijn de beste infrarood panelen ?

Zo hoeft niet alle lucht in de woonkamer eerst helemaal opgewarmd te worden. Het is immers doodzonde dat als je zelf in de woonkamer zit televisie te kijken. Je het hele huis gaat verwarmen als daar toch niemand is. Zo ben je met infrarood veel flexibeler en verwarm je daar waar jij dat nodig vindt.

Traditionele verwarming #

Infrarood werkt heel anders dan de traditionele verwarmingssystemen. Zoals de CV, vloerverwarming, airco en warmtepomp. Systemen die allemaal de lucht opwarmen. En vervolgens die warme lucht door de kamer laten circuleren. Het nadeel van bestaande verwarmingssystemen is. Dat er veel van de warmte verloren gaat in de opgewarmde lucht door tocht. Wat je terug ziet in hogere energiekosten. Infrarood panelen hebben daarentegen een veel hoger rendement. Dit komt omdat de warmte rechtstreeks op de plek in de kamer gericht kan worden. Waardoor er minder warmte verloren raakt in de rest van de ruimte. Minder verlies betekend zuiniger stoken. En zo kan jij via deze moderne manier van verwarmen simpel besparen op je gasverbruik. Ook de slaapkamer verwarmen met infrarood verwarming wordt steeds meer gedaan.

Voordelen van vrijstaande ir panelen #

Energiezuinig #

Infrarood panelen zijn energiezuiniger dan andere verwarmingssystemen. Omdat ze minder warmte verliezen in de lucht. Doordat ze direct gericht zijn op de mensen en objecten in de kamer. De panelen bevatten geen bewegende of roterende onderdelen. Die een warmtepomp wel heeft. Dit betekent dat u minder energie nodig heeft om dezelfde warmte te maken. De moderne Ir. panelen worden ook veel gebruikt in de badkamer als bijverwarming.

Flexibiliteit #

Vrijstaande infrarood panelen zijn flexibel omdat ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden naar verschillende kamers. Dit betekent dat u ze kunt gebruiken waar u extra warmte nodig heeft. En ze gemakkelijk kunt opbergen wanneer u ze niet nodig heeft. i-Tronic vrijstaande verwarmingspanelen nemen weinig ruimte in waardoor u ze gemakkelijk kunt opbergen. Het enige wat u nodig heeft is een geaard 220 volt stopcontact voor de voeding. Niet geaard kan ook, maar geaard raden wij aan omdat dit veiliger is.

Gemakkelijk te plaatsen #

Vrijstaande infrarood panelen zijn gemakkelijk te plaatsen. Ze hebben geen uitgebreide installatie of onderhoud nodig. U hoeft alleen het paneel uit de verpakkingsdoos te halen. Plaatst het paneel op de verplaatsbare standaard en plaats het waar u wilt. De temperatuur is gemakkelijk via 2 pijltjes omhoog en omlaag te bedienen. Zo kunt u snel genieten van de aangename bijverwarming.

Geluidloos #

Infrarood panelen maken in tegenstelling tot elektrische kacheltjes die een ventilator hebben geen geluid. Ze verwarmen volkomen stil. Het enige wat je soms hoort is een zacht tikje als het paneel van temperatuur veranderd. Deze stilte is wat staande infrarood panelen ook juist zo populair maken.

Gezondheid en vrijstaande infrarood panelen #

Doorbloeding #

Langegolf infrarood is goed voor de gezondheid. Omdat het de bloedcirculatie bevordert en de stofwisseling stimuleert. Dit kan bijdragen aan een betere algemene gezondheid en welzijn. Tevens wordt je veel minder snel moe in een ruimte die door infrarood wordt verwarmd dit is een aangename bijkomstigheid. U heeft geen last meer van koude handen.

Minder last van allergieën #

Vrijstaande infrarood panelen hebben geen luchtcirculatie nodig om hun warmte te verspreiden. Hierdoor zijn ze een gezondere optie zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Het stof blijft op de grond en wordt niet via de verwarming door de lucht in de ruimte verspreidt. U kunt nog een ionisator plaatsen als u dit effect nog verder wilt verbeteren.

Meer weten over infrarood verwarming en gezondheid? Wij schreven er een uitgebreid artikel over: https://infraroodverwarming-specialist.nl/nieuws/infrarood-verwarming-gezondheid/

Nadelen van vrijstaande infrarood panelen #

Richting van de warmte #

Vrijstaande infrarood panelen verwarmen alleen de objecten en mensen die zich recht voor het paneel zitten. Wat betekent dat de warmte niet gelijkmatig wordt verdeeld over in hele kamer. Alles weten over de nadelen van infrarood verwarming.

Mogelijke veiligheidsrisico’s #

Omdat infrarood panelen warmte produceren kunnen ze brandgevaarlijk zijn. Als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen. Plaats het paneel niet te dicht bij brandbare materialen.

Kosten #

Hoewel vrijstaande infrarood panelen in het algemeen efficiënter zijn dan bestaande verwarmingssystemen. Zijn ze nog steeds prijzig om aan te schaffen. Maar dit verdiend u terug in de lagere verbruikskosten. De misverstanden van infrarood panelen zijn dat mensen denken dat infrarood bijna geen stroom verbruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring