Is infrarood-verwarming schadelijk

3 categorieën infraroodverwarming #

Er zijn veel mensen die zich afvragen is infrarood verwarming schadelijk voor de gebruiker. Je moet infraroodverwarming indelen in 3 categorieën. 1 lange golf infraroodverwarming (onzichtbaar met het blote oog), 2 korte golf infraroodverwarming (de oranje gloed). 3 Infraroodverwarmingen die eigenlijk meer elektrische kachel zijn (gekscherend bakplaat genoemd).

1 Lange golf infraroodverwarming #

 is niet schadelijk voor een dier of mens, het is zelfs erg gezond, het zorgt voor een aangename warmte en een betere doorbloeding. Lange golf infraroodverwarming kan je het beste vergelijken met de stenen muur van de openhaard. Als het vuur uitgaat blijft de muur nog lange tijd heerlijk warmte afgeven. Die behaaglijke warmte die de muur dan nog afgeeft dat is lange golf infraroodverwarming.

2 Korte golf infraroodverwarming #

dat zijn die terras stralers die een fel oranje gloed uitstralen. Zeer hogen intensiteit hebben en niet erg geschikt zijn voor in je woning als particulier of bedrijfspand. De korte golf is zo intens dat kleine haarvaatjes beschadigd kunnen raken vandaar dat je deze verwarming meestal buiten ziet. Daar verliest het systeem door de kou meer vermogen en kan het geen kwaad. Korte golf infraroodverwarming is vaak ook zeer goedkoop in de aanschaf. Maar kan dus wel degelijk schadelijk zijn.

3 Infraroodverwarming wat meer elektrische straalkacheltjes zijn. #

Bijna geen lange golf frequentie (20 a 30%) en 70 tot 80 % confectie warmte. Dit is niet schadelijk maar het rendement is zeer laag en het energieverbruik is zeer hoog. Hiervoor schaf je geen infrarood verwarming aan. Je koopt eigenlijk een modern elektrisch kacheltje, en krijgt dus een laag rendement met een hoog energieverbruik.

Wist u dat de zon ook infrarode warmte uitstraalt ?  #

De zon straalt ook infrarode warmte uit, alleen de zon straalt ook schadelijke UV A en UV B straling uit. Een lange golf infrarood verwarming straalt geen UV- A en UV- B uit maar alleen lange golf infrarood warmte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring