Is infraroodverwarming goedkoper dan gas?

Infraroodverwarming goedkoper dan gas #

Dit is een vraag die wij veel horen. Gas wordt ieder jaar duurder en onze overheid wil graag dat de huishoudens van het gas af gaan, goedkoper wordt gas dus niet. Het nadeel van gas zijn de hoge vaste lasten voor het gebruik van het gas netwerk. Stroom wordt steeds voordeliger omdat het aanbod door zonnepanelen, zonneparken en windmolens alleen maar toeneemt.  Heb je nu net een nieuwe gasketel dan kan het interessant zijn om nog 1 a 2 jaar te wachten met infrarood omdat je anders gelijk  eerst weer een investering voor infrarood verwarming moet doen. Maar ben je eenmaal over naar infrarood dan zul je door de maandelijkse besparing op je gaskosten deze investering terugverdienen en daarna alle voordelen van infrarood hebben.

Installatie infraroodverwarming #

Je kunt infrarood prima zelf installeren als je een klein beetje handig bent, zo bespaar je de kosten van een installateur uit. Kies je liever voor gemak en dat alles keurig netjes voor jou geregeld en geïnstalleerd wordt dan kan een erkende installateur dat natuurlijk allemaal voor jou regelen.

Installatiekosten installateur #

U kunt van ons keurig vooraf een prijs opgave krijgen voor het installeren van uw infrarood panelen. Wij kunnen hier vooraf geen standaard prijs voor rekenen omdat dit afhankelijk is van uw wensen en de grootte van uw woning. Sommige klanten willen ook graag de infrarood verwarming gekoppeld aan de domotica in hun woning voor maximaal comfort en bedieningsgemak.

Infraroodverwarming alleen stroomkosten #

Het mooie van infrarood verwarming is dat het alleen maar stroom nodig is. Je hebt geen buizen nodig geen water en er hoeft geen onderhoudt aan gepleegd worden. Dat is bij alle andere vormen van verwarming wel anders die systemen hebben jaarlijks wel onderhoudt nodig.

Infraroodverwarming heeft geen onderhoudskosten #

Infrarood verwarming behoeft geen onderhoudt. Onze hoogwaardige infraroodpanelen zijn zo ontwikkeld dat zij geen onderhoud nodig hebben. Tel uit je winst normaal komt de ketel controleur 1 maal per jaar voor de controle a 95 euro per keer en als er wat vervangen moet worden komt dat er nog over heen. Zo bespaar je in 10 jaar tijd al gauw 1500 euro, en een ketel vervang je normaal ook iedere 12 jaar, wat weer op nieuw een investering vraagt.

Een Gasketel heeft jaarlijks wel gewoon onderhoud nodig #

Tel uit je winst normaal komt de ketel controleur 1 maal per jaar voor de controle a 95 euro per keer en als er wat vervangen moet worden komt dat er nog over heen. Zo bespaar je in 10 jaar tijd al gauw 1500 euro, en een ketel vervang je normaal ook iedere 12 jaar, wat weer op nieuw een investering vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

×

Gratis vrijblijvend advies aan huis

Onze professionals leggen aan jou alles haarfijn uit wat jij over infrarood verwarming zou moeten weten!

 Je gegevens worden beveiligd verzonden

Simpele & concrete uitleg

Advies bij jou op locatie

Meer dan 20 jaar ervaring